Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Ferrari Omologata: Η κτηνώδης εκδοχή της 812 Superfast

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Ferrari Omologata: Η κτηνώδης εκδοχή της 812 Superfast

ΝΕΑ

Νέα Ferrari Omologata: Η κτηνώδης εκδοχή της 812 Superfast

ΝΕΑ

Το νέο, one-off κομψοτέχνημα της πολυτελούς μάρκας βασίζεται στην 812 Superfast, αλλά έχει ενδυθεί με ένα επιθετικό body kit.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του 10ου one-off μοντέλου της που βασίζεται στην προσθιοκίνητη πλατφόρμα με τον V12 κινητήρα προχώρησε η Ferrari.

Ο λόγος για την Omologata, ένα κομψοτέχνημα που έχει αξιοποιήσει την αρχιτεκτονική της 812 Superfast. Ατενίζοντας, ωστόσο, το μοντέλο παρατηρείται πως οι αισθητικές αναφορές στην 812 είναι ελάχιστες. Ειδικότερα, τα δείγματα επιβεβαίωσης της συγγένειας των δύο hypercar, περιορίζονται στο παρμπρίζ και τους κεντρικούς προβολείς.

Advertisement
Advertisement

Η Omologata «φορά» έναν ειδικά σχεδιασμένο, αγωνιστικό «μανδύα» σε χρώμα Rosso Magma ενώ το αμάξωμα έχει σμιλευθεί με έναν “οne of a kind” τρόπο που χαρίζει στο μοντέλο μια ξεχωριστή προσωπικότητα.

Την εμπρόσθια όψη ορίζει η κάθετα τοποθετημένη μάσκα σε οβάλ σχήμα, ενώ το πίσω μέρος λαμβάνει μια «άγρια» μορφή χάρη στις τρεις οριζόντιες (επιμήκεις και εγκάρσιες) τομές. Εν γένει, το αμάξωμα είναι απόλυτα μυώδες και κοσμείται από μια επιβλητική πίσω ανάρτηση και έναν μεγαλειώδη πίσω διαχύτη.

Advertisement

Το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από τη μακρόσυρτη, λαμπρή διαδρομή της Ferrari στον μηχανοκίνητο αθλητισμό κάτι που εκπέμπεται από τα λεπτομερή τριμαρίσματα. Ο οδηγός και ο συνοδηγός κάθονται σε ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, κατασκευασμένα τόσο από δέρμα όσο και από ύφασμα τύπου Jeans Aunde, με τους επιβαίνοντες να προσδένονται σε ζώνες 4 σημείων.

Όπως είναι καταφανές, στην καμπίνα κυριαρχεί το μαύρο χρώμα, το οποίο «διακόπτεται» από μεταλλικές λεπτομέρειες, καθώς και κάποια μπλε στοιχεία, αρμονικά συνδυασμένα με τον χρωματισμό των καθισμάτων.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Ferrari: Σκέψεις για το απόλυτο υπεραυτοκίνητο με βάση την F40

Advertisement

To newsauto στην παρουσίαση της νέας Ferrari Portofino M

Η μεγάλη γιορτή της Ferrari (+video)