Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται η μικρή Ferrari Dino

Ελλάδα 16:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έρχεται η μικρή Ferrari Dino

ΝΕΑ

Έρχεται η μικρή Ferrari Dino

ΝΕΑ

Η υβριδική τεχνολογία θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον της Ferrari η οποία ετοιμάζει έναν νέο υβριδικό V6 κινητήρα που θα συνοδεύει το νέο μικρό κεντρομήχανο μοντέλο της που θεωρείται διάδοχος της θρυλικής Dino.

Advertisement
Advertisement

Στα τέλη του 2019 η Ferrari ανακοίνωσε την απόφασή της πως μέχρι το 2022 περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητά της θα είναι υβριδικά και το πρώτο αποφασιστικό βήμα γι’αυτό θα γίνει μέσα στο 2021 όπου θα παρουσιαστεί ο νέος V6 υβριδικός κινητήρας που θα αποτελεί την καρδιά αρκετών νέων μοντέλων της.

Ανάμεσα σε αυτά η πολυαναμενόμενη Purosangue, το πρώτο SUV στην ιστορία της Ferrari αλλά και ένα μοντέλο που θα μπει στη βάση της γκάμας της ιταλικής φίρμας και θεωρείται πως θα αποτελεί τον διάδοχο της Dino. Η Ferrari βέβαια στο παρελθόν έχει αποκλείσει πολλές φορές το ενδεχόμενο αναβίωσης του ονόματος και οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι τελικά θα επιλεγεί κάποια διαφορετική ονομασία. Προς το παρόν το νέο μοντέλο έχει την κωδική ονομασία F171 και γνωρίζουμε πως θα έχει πιο κόμπακτ διαστάσεις από την F8 αλλά όπως και αυτή θα είναι κεντρομήχανο.

ferrari hybrid V6

Advertisement
Advertisement

Ο φωτογραφικός φακός έχει συλλάβει κατά καιρούς κάποια πρωτότυπα δοκιμών τα οποία όμως πλησιάζουν πολύ κοντά στις διαστάσεις και τη σιλουέτα της 488 και όπως όλα δείχνουν χρησιμοποιούνται κυρίως για την εξέλιξη του νέου 3.0 V6 υβριδικού κινητήρα της Ferrari. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κινητήρας θα είναι twin turbo με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 120 μοιρών και θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα που θα είναι συνδεδεμένος με τον στρόφαλο και αφενός θα βελτιώνει τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του V6 αλλά αφετέρου θα μπορεί να προσφέρει και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για περίπου 30-40 χιλιόμετρα. Η απόδοση του κινητήρα πιθανολογείται πως θα κυμαίνεται στους 700 ίππους από τους οποίους περισσότεροι από 100 θα προέρχονται από τον ηλεκτροκινητήρα. Η πρεμιέρα της F171 όπως και την Purosangue αναμένεται μέσα στο 2021.

ferrari hybrid V6

Διαβάστε επίσης
Τι συμβαίνει με το συγκεκριμένο πρωτότυπο της Ferrari; (video)
Ferrari: Οι Ιταλοί ετοιμάζουν και άλλα SUV μοντέλα
Ferrari F8 Tributo από τη Novitec με 800 ίππους