Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιστή στη «θηριώδη» μάσκα της η Rolls-Royce

Ελλάδα 19:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιστή στη «θηριώδη» μάσκα της η Rolls-Royce

ΝΕΑ

Πιστή στη «θηριώδη» μάσκα της η Rolls-Royce

ΝΕΑ

Η βρετανική υπερπολυτελής μάρκα δεν μοιάζει πρόθυμη να εγκαταλείψει την εμβληματική μάσκα της, ακόμα και αν είναι… άχρηστη στα μελλοντικά ηλεκτρικά της μοντέλα.

Advertisement
Advertisement

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η Rolls-Royce Spectre, που χρίζεται ως ο σημαιοφόρος της πολυτελούς βρετανικής φίρμας στο καθεστώς της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Η εταιρεία από το Goodwood, έχει ανακοινώσει τα… σπουδαία για το 2023, και φρόντισε να μας δώσει μια πρώτη γεύση, μέσω της δημοσιεύσης κάποιων των teaser φωτογραφιών.

Κάθε προσπάθεια, όμως, αποκρυπτογράφησης της εμφάνισης του μοντέλου έπεσε… στο κενό, δεδομένου ότι η Spectre ήταν «ντυμένη» με βαρύ καμουφλάζ.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα, ωστόσο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Rolls-Royce, Torsten Muller-Otvos, υπάρχει ένα σχεδιαστικό στοιχείο που θα κληρονομηθεί αναλλοίωτο από τα υφιστάμενα μοντέλα της μάρκας.

Πρόκειται για την… χαρακτηριστική πελώρια μάσκα, που έχει αναδειχθεί σε σήμα κατατεθέν των πολυτελέστατων προϊόντων της. Βέβαια, ελλείψει θερμικού μοτέρ, θα διαδραματίζει διαφορετικό ρόλο από αυτόν της ψύξης.

Advertisement

«Δεν θέλω να αποκαλύψω το οτιδήποτε. Αλλά μπορώ να σας πω με σιγουριά πως (σ.σ. η ηλεκτρική Spectre) θα είναι μια κανονικότατη Rolls-Royce. Της αξίζει αυτό το όνομα (σ.σ. Rolls-Royce), και οι πελάτες μας θα λατρέψουν την απαράμιλλη ομορφιά της», ανέφερε ο CEO της μάρκας, μιλώντας στο ειδησεογραφικό Μέσο Autocar.

Advertisement

Σύμφωνα, επίσης, με δημοσιεύματα, η εξέλιξη του της Spectre δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία, πόσο μάλλον όταν θα συνιστά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας.

Πονοκέφαλο στη μάρκα έχουν επιφέρει το αυξημένο επίπεδο εξωτερικών θορύβων που θα διεισδύουν στο εσωτερικό, οι οποίοι στα συμβατικά της μοντέλα «καμουφλάρονται» από τον παραγόμενο θόρυβο του κινητήρα.

Ο Muller-Otvos, βέβαια, εκφράζει τη συγκρατημένη αισιοδοξία του πως το συγκεκριμένο πρόβλημα θα ξεπεραστεί εν ευθέτω χρόνω.

Advertisement

Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η Spectre θα συμμετέχει σε ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών, διανύοντας 2,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα, όπου θα εξεταστεί η συμπεριφορά της σε ακραίες καιρικές συνθήκες και ανώμαλες επιφάνειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ΟΔΔΥ: Rolls-Royce με τιμή εκκίνησης 10.000 ευρώ…
Δείτε το απίστευτο υβριδικό φορτηγό της Rolls-Royce
Θωρακισμένη Rolls-Royce Cullinan με πόσο;