Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce

Ελλάδα 6:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce

ΝΕΑ

Επίσημο: Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική Rolls-Royce

ΝΕΑ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της υπερ-πολυτελούς μάρκας χαιρετίζει την έναρξη προγράμματος δοκιμών σε κοινή θέα και προαναγγέλλει τον τερματισμό πωλήσεων μοντέλων με θερμικά μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

Ιστορική μέρα για την Rolls Royce, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της πολυτελούς μάρκας, Torsten Müller-Ötvös, να ανακοινώνει το επικείμενο λανσάρισμα του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού της, υπό την ονομασία “Spectre”.

«Πρόκειται για την πιο σημαντική μέρα στην ιστορία της Rolls-Royce Motor Cars από την 4η Μαΐου του 1904. Εκείνη τη μέρα, οι ιδρυτές μας, Charles Rolls και Sir Henry Royce, συναντήθηκαν για πρώτη φορά και συμφώνησαν να δημιουργήσουν το καλύτερο αυτοκίνητο του κόσμου», ανέφερε ο Torsten Müller-Ötvös.

Σήμερα, 117 χρόνια μετά, και αφού εδραιώθηκε στον αυτοκινητικό κόσμο ως ένας εκ των κορυφαίων κατασκευαστών υπερ-πολυτελών μοντέλων, η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη δοκιμών σε δημοσίους δρόμους με πρωταγωνιστή το ιστορικό αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Οι δοκιμές θα γίνουν σε κοινή θέα, και το λανσάρισμά θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρεται, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί γνωστό πεδίο δραστηριοποίησης της μάρκας. Το 2011 αποκαλύφθηκε μια πλήρως λειτουργική ηλεκτρική εκδοχή της Phantom, υπό την ονομασία 102EX, και το 2016 συστηθήκαμε με την 103EX που «που αντιπροσώπευε το όραμα της μάρκας για τις επόμενες δεκαετίες».

Το πρόγραμμα δοκιμών θα περιλαμβάνει κάλυψη 2,5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, με την επερχόμενη ηλεκτρική Rolls-Royce να ταξιδεύει και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, υποβληθείσα σε επίπονα τεστ υπό ακραίες καιρικές συνθήκες και σε κακοτράχαλα εδάφη.

Advertisement

Το ηλεκτρικό θα βασίζεται σε μια πλήρως αρθρωτή αλουμινένια αρχιτεκτονική που έκανε ντεμπούτο το 2016 στη Phantom –για να ακολουθήσουν οι Cullinan & Ghost. Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη μάρκα, χωρίς συνέργειες, γεγονός που γεμίζει με περηφάνια τον Torsten Müller-Ötvös.

Advertisement

Το όνομα “Spectre”

Ο ισχυρός άνδρας της μάρκας εξηγεί και τους λόγους που επιλέχθηκε η ονομασία “Spectre”, η οποία σηματοδοτεί την ηλεκτρική επίθεση της εταιρείας. “Spectre” –ή αλλιώς Specter- σημαίνει φάντασμα και ταιριάζει πλήρως με την εγγενή φιλοσοφία της μάρκας για κατασκευή ξεχωριστών αυτοκινήτων, μοναδικής αισθητικής και με επιβλητικό παρουσιαστικό.

«Το Spectre είναι ένα όνομα που δίνεται σε απόκοσμες υπάρξεις, συνώνυμο της μεγάλης δύναμης, που δίνεται σε πλάσματα που κυκλοφορούν σε εναλλακτικές σφαίρες και κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσω φευγαλέων εκδηλώσεων […] Αυτό το όνομα ταιριάζει απόλυτα με την εξαιρετική Rolls-Royce που ανακοινώνουμε σήμερα. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κάνει την παρουσία του αισθητή πριν εξαφανιστεί σε έναν κόσμο απρόσιτο για όλους εκτός από τους ελάχιστους».

Advertisement

Όπως, τέλος, ανακοινώνει με κάθε επισημότητα η εταιρεία, μέχρι το 2030 θα έχει εξηλεκτριστεί πλήρως η προϊοντική γκάμα της, και έκτοτε δεν θα πουλά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το αντρικό και γυναικείο ρολόι της Rolls Royce Boat Tail (+video)
Η Kylie Jenner και η Rolls Royce Cullinan των 400.000 ευρώ
Η επετειακή σειρά Rolls-Royce Landspeed Collection