Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Bigster φέρνει μία νέα εποχή για τη Dacia

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Bigster φέρνει μία νέα εποχή για τη Dacia

ΝΕΑ

Το Bigster φέρνει μία νέα εποχή για τη Dacia

ΝΕΑ

Η έκδοση παραγωγής φαίνεται πως θα ακολουθεί τη φουτουριστική σχεδιαστική γλώσσα του πρωτότυπου, με το οποίο συστηθήκαμε πριν από λίγους μήνες.

Advertisement
Advertisement

Στις αρχές του έτους ο όμιλος Renault παρουσίασε αναλυτικά του πενταετές πλάνο του (Renaulution), που φυσικά αφορά και τη low-budget εταιρεία, Dacia.

Όπως εξαγγέλθηκε, εντός του τρέχοντος έτους συστηθήκαμε με τα νέα Sandero και Logan, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες περιμένουμε και το ολοκαίνουριο Spring που θα συνιστά το φθηνότερο ηλεκτρικό της αγοράς.

Η ρουμανική εταιρεία, ωστόσο, δεν περιορίζεται στα παραπάνω μοντέλα, καθώς έως το 2025 θα έχει εμπλουτίσει τη γκάμα της με επιπλέον τρία.. Ένα από αυτά θα είναι το Dacia Bigster, το οποίο έχουμε ήδη γνωρίσει στην πρωτότυπη μορφή του (Bigster Concept).

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, το φουτουριστικό SUV απασχολεί ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, χάρη σε κάποιες φωτογραφίες που εξασφάλισε το ισπανικό Μέσο Autofacil. Αυτές υποστηρίζεται πως απεικονίζουν κάποια σκίτσα της έκδοσης παραγωγής του Bigster, και συνόδευαν μια αίτηση της Dacia για κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Μολονότι οι εικόνες απεικονίζουν μια πρώιμη εκδοχή του SUV, όπως διακρίνουμε η μάρκα έχει διατηρήσει σχεδόν αναλλοίωτο το σχεδιαστικό μοτίβο του concept car.

Ειδικότερα, συναντάμε την ίδια μάσκα που ενσωματώνει μοντέρνους LED κεντρικούς προβολείς σε σχήμα “Y”, αν και το φωτιζόμενο λογότυπο απουσιάζει. Σύγχρονα είναι κα τα πίσω φωτιστικά σώματα, τα οποία επίσης είναι σε σχήμα “Y”, με ένα τμήμα τους να εδρεύει στα φουσκωμένα φτερά του Bigster.

Advertisement

Το επερχόμενο φουτουριστικό SUV, υιοθετεί εν πολλοίς το σουλούπι και τη μυώδη εμφάνιση του Duster, ενώ ενσωματώνει πολλά πλαστικά προστατευτικά, όπως και ράγες οροφής. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως το μήκος του είναι μεγαλύτερο (+28 mm) από του δημοφιλούς μοντέλου της Dacia, φτάνοντας τα 4,6 m.

Επιπροσθέτως, το Bigster φαίνεται πως θα κινείται από υβριδικά κινητήρια σύνολα, ενώ θα διατίθεται τόσο σε έκδοση υγραερίου όσο και φυσικού αερίου.

Advertisement

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επίσημη αποκάλυψη του μοντέλου είναι προγραμματισμένη για το επόμενο έτος, όταν και θα γνωστοποιηθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, το Bigster φαίνεται πως δεν θα αποκλίνει από την κεντρική πολιτική της Dacia για value for money μοντέλα, και θα συστήνεται ως ο… οικονομικότερος αντίπαλος των Hyundai Tucson, Toyota RAV4, Ford Kuga και VW Tiguan.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα τα νέα Dacia Sandero Streetway & Stepway (+τιμές)
Ποιος θα έλεγε “όχι” σε αυτό το Dacia Duster;
Στα σκαριά το ανανεωμένο Dacia Duster