Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το Koenigsegg Jesko να σκορπά τρόμο (+video)

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το Koenigsegg Jesko να σκορπά τρόμο (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το Koenigsegg Jesko να σκορπά τρόμο (+video)

ΝΕΑ

Το εκρηκτικό Koenigsegg Jesko διαλύει το ρεκόρ μίας από τις μεγαλύτερες σε μήκος πίστες στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το Koenigsegg Jesko είναι ένα έργο τέχνης σε τέσσερις τροχούς έχοντας παράλληλα τεχνολογία αιχμής σε όλους τους τομείς. Οι 1.600 ίπποι που αποδίδει ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 5.100 κυβικών είναι ικανό να εκτοξεύσει τις επιδόσεις και τις αισθήσεις κάθε οδηγού, ενώ η μελετημένη αεροδυναμική και το στήσιμο των αναρτήσεων εγγυώνται γυρολόγιο αγωνιστικών LMS στην πίστα.

Το Koenigsegg Jesko μέχρι στιγμής το έχουμε δει να κάνει επίδειξη των δυνατοτήτων του στις επιταχύνσεις και την τελική ταχύτητα. Για πρώτη φορά λοιπόν πήραμε μια καλή γεύση για το τι είναι ικανό να κάνει το σουηδικό hypercar στην πίστα. Οι άνθρωποι της Koenigsegg έβαλαν την Jesko στην πίστα Gotland Ring της Σουηδίας η οποία έχει μήκος 7,2 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Οδηγός ήταν ο Νίκλας Λίλια ο οποίος είχε εμπειρία από την πίστα καθώς είχε κάνει δοκιμές με την Koenigsegg. Στόχος των ανθρώπων της εταιρείας ήταν να δείξουν μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο τις ικανότητες του αυτοκινήτου και στις στροφές. Τα πλάνα είναι μέσα από το αυτοκίνητο και εναλλάσσονται από την καμπίνα, στο κράνος στα όργανα του αυτοκινήτου.

Το αποτέλεσμα αυτού του γρήγορου γύρου ήταν ένας χρόνος 2:56.97. Χωρίς να το θέλουν λοιπόν οι άνθρωποι της Koenigsegg με αυτόν τον χρόνο έγραψαν νέο ρεκόρ πίστας στο Gotland Ring. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Νίλας Λίλια αργότερα δήλωσε ότι παρά τον εντυπωσιακό χρόνο δεν πίεσε περισσότερο από το 90% το αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει ότι ο χρόνος θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερος.

Advertisement

Απολαύστε το Jesko στην απίθανη σουηδική πίστα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ακούστε καλά, είναι ο κινητήρας του Koenigsegg Jesko! (+video)
Πωλείται ένα από τα ελάχιστα Koenigsegg Regera
Η μοναδική στο είδος της Koenigsegg Gemera V8 (+video)