Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος δεν θα ήθελε αυτό το Suzuki; (+video)

Ελλάδα 14:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος δεν θα ήθελε αυτό το Suzuki; (+video)

ΝΕΑ

Ποιος δεν θα ήθελε αυτό το Suzuki; (+video)

ΝΕΑ

Mε κινητήρα από Hayabusa και τρεις ηλεκτροκινητήρες, το μικρό roadster της Suzuki είναι εξωπραγματικό. Κυριολεκτικά.

Advertisement
Advertisement

Η Suzuki είναι μία από τις εταιρίες που παρά την επιμονή της με τα SUV (στα οποία ήταν βέβαια και πρωτεργάτης) έχει ένα πολύ ενδιαφέρον τεχνολογικό υπόβαθρο και μηχανικούς με μπόλικη “τρέλα”.

Κάτι που φαίνεται σε διάφορους τομείς της δραστηριότητάς της, κυρίως στις μοτοσικλέτες, με μερικά από τα πιο εμβληματικά μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών. Ο συνδυασμός των δύο κόσμων, αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, ήταν πάντα ένα από τα όνειρα των φίλων της εταιρίας που τώρα πλέον γίνεται πραγματικότητα. Έστω και εικονική πραγματικότητα.

Το Vision Gran Turismo που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι μία πολύ ρεαλιστική πρόταση, η οποία όμως θα υπάρχει και θα οδηγείται μόνο μέσα στις κονσόλες, όντας κομμάτι του παιχνιδιού Gran Turismo.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για ένα ελαφρύ τετρακίνητο roadster, το οποίο χρησιμοποιεί τον κινητήρα της Hayabusa σε συνδυασμό με τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Σχεδιαστικά δανείζεται πολλά από το Swift Sport με ακόμα πιο έντονες γραμμές και πολλές σπορ λεπτομέρειες. Η καμπίνα είναι πλήρως ανοιχτή και θυμίζει αρκετά και το μικρό Cappuccino, αλλά μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο επιθετικό σε όψη.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το ταμπλό είναι μινιμαλιστικό, με οθόνες για τις κάμερες που έχουν αντικαταστήσει τους καθρέπτες και ένα τιμόνι τύπου yoke. Ο πίνακας οργάνων είναι διαφανής και απουσιάζει εντελώς κάθε σύστημα πολυμέσων, μιας και το αυτοκίνητο είναι φτιαγμένο μόνο για την απόλυτη οδηγική απόλαυση.

Advertisement

Το μοτέρ της Hayabusa των 1.340 κ.εκ. είναι τοποθετημένο πίσω από τον οδηγό, και συνεργάζεται με τρία ηλεκτρικά μοτέρ, δύο στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω.

Η συνδυαστική ισχύς φθάνει στα 432 άλογα και η ροπή είναι στα 610 Νm. Νούμερα που σε συνδυασμό με τα μόλις 970 κιλά βάρους του αμαξώματος εξασφαλίζουν μοναδικές επιδόσεις και απίστευτες οδηγικές εμπειρίες.

Advertisement

Για να απολαύσετε αυτές τις εμπειρίες δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μία καλή τιμονιέρα και βέβαια την πρόσφατα ανανεωμένη έκδοση του Gran Turismo, μέσα στο οποίο υπάρχει το πανέμορφο Suzuki. Για τους υπόλοιπους που θα ήθελαν κάτι πιο “ζωντανό”, μάλλον θα πρέπει να αρκεστούν στο όνειρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Suzuki V-STROM 1050 XT (+video)
Suzuki: Έρχεται πιο κοντά στο ιπτάμενο αυτοκίνητο
Το Suzuki VITARA Strong Hybrid αναβαθμίζει κάθε μετακίνηση σε οδηγική εμπειρία