Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Suzuki VITARA Strong Hybrid αναβαθμίζει κάθε μετακίνηση σε οδηγική εμπειρία

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Suzuki VITARA Strong Hybrid αναβαθμίζει κάθε μετακίνηση σε οδηγική εμπειρία

ΝΕΑ

Το Suzuki VITARA Strong Hybrid αναβαθμίζει κάθε μετακίνηση σε οδηγική εμπειρία

ΝΕΑ

Οι μετακινήσεις μας εντός και εκτός πόλης είναι μία συναρπαστική περιπέτεια, την οποία θέλουμε να απολαμβάνουμε με απόλυτη ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχει σημασία αν κατευθυνόμαστε προς το γραφείο, το σπίτι ή κάποιον «παραμυθένιο» προορισμό, καθώς για εμάς, η διαδρομή, ακόμη και όταν αυτή είναι σύντομη, έχει μεγαλύτερη αξία. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που επιθυμούμε το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούμαστε να μας παρακινεί για περισσότερες διαδρομές. Να μας προσφέρει δηλαδή μία ανεπανάληπτη οδηγική εμπειρία, η οποία θα μας κάνει να ανυπομονούμε για τη στιγμή που θα βρεθούμε πίσω από το τιμόνι του.

Κάπου εδώ, βέβαια, προκύπτει το εξής ερώτημα: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται να διαθέτει ένα αυτοκίνητο, για να μας προσφέρει απολαυστικές μετακινήσεις και συγχρόνως, να ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες κάθε διαδρομής, είτε βρισκόμαστε στην πόλη είτε στην ύπαιθρο; Για να απαντήσουμε στη συγκεκριμένη ερώτηση, τρία είναι τα στοιχεία στα οποία πρέπει να εστιάσουμε: O σχεδιασμός, οι επιδόσεις και φυσικά, τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας. Τι γίνεται, όμως, με εμάς που επιθυμούμε να πραγματοποιούμε μετακινήσεις φιλικές προς το περιβάλλον;

Advertisement
Advertisement

Στην περίπτωση αυτή η επιλογή είναι «μονόδρομος», καθώς ένα υβριδικό SUV είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε που χρειάζεται να κάνουμε για να το αποκτήσουμε, είναι να εμπιστευτούμε τη Suzuki που εδώ και χρόνια προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία οδήγησης, συνδυάζοντας την αξιοπιστία με την τεχνογνωσία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Ένας προηγμένος κινητήρας με ανεπανάληπτες επιδόσεις

Ένα ζήτημα που απασχολεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα υβριδικό μοντέλο είναι η απόδοση και οι επιδόσεις του, καθώς και η οικονομία καυσίμου. Όλα αυτά εξαρτώνται από τον κινητήρα και την υβριδική τεχνολογία που αυτός διαθέτει. Και ακριβώς αυτό, είναι που κάνει το νέο Suzuki VITARA Strong Hybrid να ξεχωρίζει από κάθε άλλο μοντέλο στην κατηγορία του. Πιο συγκεκριμένα, το υβριδικό σύστημα που διαθέτει, αποτελείται από τον 1.5 DUALJET, έναν ηλεκτροκινητήρα (MGU), ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (AGS) και μία μπαταρία ιόντων λιθίου 140V.

Advertisement

Το VITARA Strong Hybrid λειτουργεί αμιγώς ηλεκτρικά όταν ξεκινά, όταν κινείται με χαμηλή ταχύτητα, όταν κάνει όπισθεν, καθώς και με σταθερή ταχύτητα εντός πόλης. Μάλιστα, όταν κινείται με σταθερή ταχύτητα, ο ηλεκτροκινητήρας MGU χρησιμοποιεί την ισχύ του κινητήρα για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, προκειμένου να επεκταθεί το εύρος και η συχνότητα της ηλεκτρικής οδήγησης και να επιτευχθεί μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και απόλυτα αθόρυβη οδήγηση. Κατά την επιβράδυνση, γίνεται ανάκτηση κινητικής ενέργειας, η οποία εξασφαλίζει την επαναφόρτιση της μπαταρίας και τη διατήρηση ενός επαρκούς επιπέδου ηλεκτρικής ενέργειας.

Advertisement

Τα προνόμια της αυθεντικής τετρακίνησης  

Όσοι σκοπεύουμε να επενδύσουμε σε ένα νέο όχημα, θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία επιλογή που δεν θα μας περιορίζει και θα ανταποκρίνεται σε κάθε μας μετακίνηση. Θέλουμε δηλαδή να ελισσόμαστε άνετα και εύκολα στον αστικό ιστό, να ταξιδέψουμε, αλλά και να μπορούμε να πάμε με άνεση και σε μια πιο δύσβατη διαδρομή στα πλαίσια π.χ. μιας χειμερινής εξόρμησης.

Για όλα τα παραπάνω το Suzuki VITARA Strong Hybrid είναι αυτό που χρειαζόμαστε. Διότι χάρη στην προηγμένη τετρακίνηση ALLGRIP, που είναι πάντα διαθέσιμη, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες και να το προσαρμόσουμε στις συνθήκες του δρόμου.

Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, μπορούμε να επιλέξουμε τη λειτουργία Auto, η οποία βοηθάει στην εξοικονόμηση καυσίμου και ενδείκνυται για κανονικές συνθήκες οδήγησης, τη Sport που έχει πιο έντονα δυναμικά χαρακτηριστικά κατευθύνοντας περισσότερη ροπή στους πίσω τροχούς, τη Snow που είναι ιδανική για ολισθηρές επιφάνειες αυξάνοντας την πρόσφυση και τέλος, τη Lock, η οποία βοηθάει στην εύκολη κίνηση σε χιόνι, λάσπη και άμμο. Σε κάθε περίπτωση, εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να επιλέξουμε την πλέον κατάλληλη λειτουργία μέσω του περιστροφικού διακόπτη στην κονσόλα.

Απολαμβάνοντας κορυφαία ασφάλεια

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί, ποιο είναι το κριτήριο που μας εξασφαλίζει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία; Σίγουρα, οι επιδόσεις, το design και οι ανέσεις ενός αυτοκινήτου είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που μπορούν να «απογειώσουν» μία διαδρομή, όμως, η ασφάλεια είναι ο παράγοντας που μας επιτρέπει να είμαστε ξέγνοιαστοι και να την απολαύσουμε στο έπακρο. Και μιλώντας για ασφάλεια, η Suzuki με το νέο υβριδικό Suzuki VITARA Strong Hybrid συνεχίζει να πρωτοπορεί, προσφέροντάς μας μια από τις κορυφαίες προτάσεις στην κατηγορία του.

Αυτό οφείλεται, βέβαια, στα προηγμένα συστήματα ασφαλείας Suzuki Safety Support, στα οποία συγκαταλέγεται το σύστημα ανίχνευσης, που χρησιμοποιεί τον συνδυασμό μίας κάμερας και ενός αισθητήρα laser που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Η κάμερα εστιάζει στις μέσες και μεγάλες αποστάσεις, μπορεί να ανιχνεύει πεζούς και τη διαγράμμιση των λωρίδων, ενώ ο αισθητήρας laser επικεντρώνεται στις μικρές αποστάσεις και τη νυχτερινή ανίχνευση, εξασφαλίζοντας μία ασφαλέστερη και πιο ξέγνοιαστη οδηγική εμπειρία. Επιπλέον, το νέο SUV της Suzuki διαθέτει σύστημα υποβοήθησης πέδησης DSBS, προειδοποίηση για αλλαγή και αποφυγή λωρίδας, προειδοποίηση εκτροπής, σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου και πολλές άλλες τεχνολογίες ασφαλείας, οι οποίες μας επιτρέπουν να νιώθουμε πιο σίγουροι ενόσω βρισκόμαστε καθοδόν.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να μετατρέψουμε κάθε μετακίνησή μας σε μία συναρπαστική περιπέτεια, την οποία θα απολαμβάνουμε με άνεση και απόλυτη ασφάλεια, τότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως το νέο Suzuki VITARA Strong Hybrid, είναι το υβριδικό αυτοκίνητο που χρειαζόμαστε. Όχι μόνο επειδή μας προσφέρει μοναδικές τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση μία συναρπαστική εμπειρία, αλλά διότι διαθέτει μία τολμηρή σχεδίαση και ένα εκλεπτυσμένο εσωτερικό που μας κάνουν να ανυπομονούμε για την επόμενη διαδρομή μας, εντός ή εκτός πόλης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Video: Γιατί το νέο Suzuki Vitara είναι η καλύτερη επιλογή
Διαθέσιμο στην Ελλάδα το Suzuki Vitara Strong Hybrid (+τιμές)
Δοκιμή: Suzuki SX4 S-Cross 1.4 Hybrid ALLGRIP