Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Η Tesla είναι η απόλυτη… φούσκα”

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Η Tesla είναι η απόλυτη… φούσκα”

ΝΕΑ

“Η Tesla είναι η απόλυτη… φούσκα”

ΝΕΑ

Άστραψε και βρόντηξε για την αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ένας από τους σημαντικότερους χρηματιστές στον κόσμο, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει λόγω της… “απέραντης ανθρώπινης βλακείας”.

Advertisement
Advertisement

 

«Υπερτιμημένη λόγω… της απέραντης ανθρώπινης βλακείας είναι η Tesla» σύμφωνα με τον ιδρυτή της Viceroy Research, Fraser Perring ο οποίος αποτελεί έναν παγκοσμίως γνωστό άνθρωπο των χρηματιστηρίων που αποκάλυψε και το σκάνδαλο της γερμανικής Fintech Wirecard στέλνοντας όλους τους εμπλεκόμενους στη δικαιοσύνη.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται στο στόχαστρο του Fraser Perring έχει εισέλθει για τα καλά η νέα εταιρεία του Elon Musk ο οποίος τυγχάνει το 2022 να είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο Perring θεωρεί την Tesla «φούσκα» και στοιχηματίζει ότι κάποια στιγμή η τιμή της μετοχής της θα επανέλθει στη Γη από τη Στρατόσφαιρα στην οποία βρίσκεται.

Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά έγραψε σε online Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης: «Υπάρχει τραγική απόκλιση τιμών μεταξύ των μετοχών της Tesla και των κατεστημένων αυτοκινητοβιομηχανιών Toyota Motor Corp. και Volkswagen AG. Οι δύο μεγαλύτεροι κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο πούλησαν ο καθένας περίπου 10 ή 11 οχήματα για καθένα που παρέδιδε η Tesla πέρυσι, ωστόσο η εταιρεία με επικεφαλής τον Elon Musk έχει κεφαλαιοποίηση 1,15 τρισ. δολαρίων, υπερδιπλάσια από τις συνδυασμένες αποτιμήσεις της Toyota και της VW!

Advertisement

Ποτέ δεν σορτάρω υπεραγορασμένες μετοχές, παρά μόνο αν διαπιστώνονται παράλογες αποτιμήσεις που εδράζονται στην απόλυτη ανθρώπινη βλακεία. Mε μια συντηρητική εκτίμηση, αυτή η εταιρεία είναι υπερτιμημένη, νομίζω, τουλάχιστον κατά 10x.»

Υπενθυμίζεται πως ο Perring ήταν μέλος μιας ομάδας πίσω από μια έκθεση του 2016 που κατηγορούσε τη διοίκηση και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Wirecard για ξέπλυμα χρήματος και διευκόλυνση της αποφυγής περιορισμών για όσους τζογάρουν στο Διαδίκτυο. Η εταιρεία κατέρρευσε τον Ιούνιο του 2020, αφού αποκάλυψε ότι 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ (2,1 δισεκατομμύρια δολάρια) περιουσιακών στοιχείων που ήταν εγγεγραμμένα στον ισολογισμό της πιθανότατα δεν υπήρχαν ποτέ.

Advertisement

Από την άλλη, ο Elon Musk χαρακτηρίζει τους «short sellers» «καταστροφείς αξίας», ωστόσο η Τesla είναι από καιρό ένα από τα μεγαλύτερα short στην αγορά των ΗΠΑ, το οποίο έχει κοστίσει δισεκατομμύρια καθώς η μετοχή έχει εκτοξευθεί στα ύψη τα τελευταία δύο χρόνια.

Ενδεικτικό ότι η Mercedes της Daimler έχει χρηματιστηριακή αξία 95 δισ. ευρώ είναι δηλαδή μόλις το 10% της Tesla σε χρηματιστηριακούς όρους ενώ η Ferrari με 66 δισ. δολάρια είναι το 6% της Tesla πάντα σε χρηματιστηριακούς όρους….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Τρέχει» να απενεργοποιήσει τη λειτουργία video games η Tesla
Πρόβλεψη-σοκ από τον Elon Musk!
Ανάκληση στην… ανάκληση για την Tesla!

Advertisement