Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Elon Musk σε εργαζομένους: Υπακούστε, αλλιώς παραιτηθείτε

Ελλάδα 8:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Elon Musk σε εργαζομένους: Υπακούστε, αλλιώς παραιτηθείτε

ΝΕΑ

Elon Musk σε εργαζομένους: Υπακούστε, αλλιώς παραιτηθείτε

ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla λατρεύει να στέλνει email στους εργαζομένους του. Ορισμένες φορές δείχνει φιλεργατικός, αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις ζητά στρατιωτική πειθαρχία.

Advertisement
Advertisement

Να ακολουθούν ευλαβικά τις κατευθυντήριες γραμμές που ορίζει ζητά ο Elon Musk από τους εργαζομένους της Tesla. Σε διαφορετική περίπτωση, η παραίτηση καθίσταται αναπόφευκτη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων αποκαλύπτει το κυνικό του πρόσωπο στο πλαίσιο δύο emails που έστειλε στις αρχές Οκτωβρίου στους εργαζομένους.

Στο πρώτο από αυτά δείχνει φιλεργατικός, επιτρέποντάς στο προσωπικό να ακούει μουσική εν ώρα εργασίας, μέσω ακουστικών. Αλλά μόνο από το ένα αυτί, διότι το άλλο πρέπει να είναι ελεύθερο για λόγους ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement

Επίσης, φαίνεται πως υποστηρίζει και άλλες δραστηριότητες στο περιθώριο της εργασίας, ώστε να γίνει η τελευταία λίγο πιο ευχάριστη για τους εργαζομένους.

Στο δεύτερο email, ωστόσο, προβάλλει πιο αυστηρός, ζητώντας από τους επικεφαλής των τμημάτων να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του. Διαφορετικά, η εκούσια αποχώρηση από την εργασία είναι μονόδρομος.

Advertisement

Το συγκεκριμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφέρει το εξής: «Εφόσον στείλω ένα email με διευκρινιστικές οδηγίες, υπάρχουν μόνο τρεις επιλογές για τους διευθυντές.

  1.  Στείλτε μου πίσω ώστε να σας εξηγήσω για ποιο λόγο ήταν λάθος αυτό που είπα. Καμιά φορά είμαι τελείως λάθος.
  2. Ζητήστε περισσότερες διευκρινίσεις αν κάτι που είπα δεν ήταν σαφές.
  3. Εκτελέστε τις εντολές

Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν γίνουν, θα ζητηθεί από τον εν λόγω manager να παραιτηθεί αμέσως».

Advertisement

Σημειώνεται ότι το CNCB έχει πρόσβαση και σε άλλα emails με αποστολέα τον Elon Musk προς τους εργαζομένους, κάποια από τα οποία αφορούν το νέο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο.

Σημειώνεται, τέλος, πως πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για δυσάρεστες συνθήκες εργασίας στις εγκαταστάσεις της μάρκας. Πρόσφατα μια γυναίκα κατέθεσε μήνυση στην Tesla, κατηγορώντας την πως… έκλεινε τα μάτια στη σεξουαλική παρενόχληση που βίωνε από συναδέλφους της.

Advertisement

Λίγο νωρίτερα, παράπονα από την εταιρεία είχε και ένας έγχρωμος πρώην εργαζόμενος που την οδήγησε στα δικαστήρια κάνοντας λόγο για ρατσιστικές συμπεριφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ελλάδα: Πότε μπορεί να παραδώσει η Tesla μία σημερινή παραγγελία;
VW: Απαντά στην Tesla με υπερσύγχρονο εργοστάσιο
Tesla: Διπλός πονοκέφαλος και… φρένο στα νέα μοντέλα