Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Τρέχει» να απενεργοποιήσει τη λειτουργία video games η Tesla

Ελλάδα 16:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Τρέχει» να απενεργοποιήσει τη λειτουργία video games η Tesla

ΝΕΑ

«Τρέχει» να απενεργοποιήσει τη λειτουργία video games η Tesla

ΝΕΑ

Η επίσημη έρευνα των ρυθμιστικών αρχών για την οδική ασφάλεια των ΗΠΑ θορύβησε την Tesla, η οποία… τρέχει να θέσει περιορισμούς στη λειτουργία αναπαραγωγής παιχνιδιών.

Advertisement
Advertisement

Στο «μάτι» των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ για την οδική ασφάλεια μπαίνει ξανά η Tesla. Αυτή τη φορά για τη λειτουργία “Passenger Play” που επιτρέπει στον οδηγό να παίζει video games ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει.

Η National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) δήλωσε ότι ξεκίνησε προκαταρκτική αξιολόγηση που καλύπτει περίπου 580.000 Tesla Model 3, Model S, Model X και Model Y που πουλήθηκαν από το 2017 μέχρι και σήμερα.

Στο επίκεντρο της NHTSA βρίσκεται η διεύρυνση των κινδύνων που εγκυμονεί η αναπαραγωγή παιχνιδιών στη μεγάλη κεντρική οθόνη, δεδομένου ότι μπορεί να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού με αποτέλεσμα να προκληθεί ατύχημα.

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει το Associated Press, η δράση της NHTSA θορύβησε την Tesla η οποία αποφάσισε να περιορίσει τις δυνατότητες της λειτουργίας “Passenger Play” μέσω over-the-air (OTA) αναβαθμίσεων, ώστε να μην είναι διαθέσιμη όταν το όχημα κινείται.

Η πρώτη αναβάθμιση έγινε σε κάποια οχήματα την περασμένη Τετάρτη (22/12) ως μέρος της κυκλοφορίας του λογισμικού διακοπών, και τα υπόλοιπα θα λάμβαναν την ενημέρωση την Πέμπτη (23/12).

Advertisement

Η NHTSA αναφέρει ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και μετά τις αναβαθμίσεις, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρο αν θα απαιτήσει την ανάκληση των οχημάτων.

«Ο Νόμος για την Ασφάλεια Οχημάτων απαγορεύει στους κατασκευαστές να πωλούν οχήματα με ελαττώματα που ενέχουν παράλογους κινδύνους για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων τεχνολογιών που αποσπούν την προσοχή των οδηγών από την ασφαλή οδήγηση», ανέφερε σε δήλωσή της η NHTSA.

Advertisement

Σημειώνεται ότι η έρευνα των ρυθμιστικών αρχών για την οδική ασφάλεια ξεκίνησε μετά την καταγγελία ενός ιδιοκτήτη από το Όρεγκον του Πόρτλαντ, όταν αυτός ανακάλυψε ότι ο οδηγός μπορεί να παίζει video games ενώ το όχημα κινείται.

Σε έγγραφα τα NHTSA αναφέρεται ότι η λειτουργία “Passenger Play” είναι διαθέσιμη στα Tesla από τον Δεκέμβριο του 2020. Μέχρι τότε, η αναπαραγωγή παιχνιδιών ήταν δυνατή μόνο όταν το όχημα ήταν σταθμευμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ανατίναξε με 30 kg δυναμίτη το Tesla του (+video)
Πότε θα παραδίδεται το ανανεωμένο Tesla Model S;
Γυναίκα γέννησε σε Tesla που κινούνταν με Autopilot!

Advertisement