Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιον μύθο θα αναβιώσει η Renault στο Παρίσι;

Ελλάδα 15:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιον μύθο θα αναβιώσει η Renault στο Παρίσι;

ΝΕΑ

Ποιον μύθο θα αναβιώσει η Renault στο Παρίσι;

ΝΕΑ

To προσεχές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι πολύ σημαντικό για τους Γάλλους κατασκευαστές και ιδίως για τη Renault, η οποία αναμένεται να παρουσιάσει ένα σημαντικό όχημά της.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της Renault δεν έλεγαν ψέματα όταν εξέφραζαν την άποψη ότι η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού «ένα εντυπωσιακό και ασυνήθιστο» όχημα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι επισκέπτες αυτής, η οποία θα διεξαχθεί από τις 17-23 Σεπτεμβρίου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν από τους τετράτροχους θρύλους των τελευταίων πενήντα ετών.

Πλάι στο Austral SUV, στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο Renault 4 και στα υπόλοιπα μοντέλα παραγωγής της θα τοποθετηθεί και ένα ακόμα το οποίο θα ξυπνήσει μνήμες στους μεγαλύτερους σε ηλικία.

Advertisement
Advertisement

Δεν θα είναι άλλο από το πρωτότυπο Renault 5 Turbo με το οποίο η γαλλική εταιρεία θέλει να γιορτάσει τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τότε που παρουσιάστηκε το κλασικό μοντέλο της (Renault 5), τον Ιανουάριο του 1972. Οκτώ χρόνια αργότερα, το 1980, παρουσιάστηκε το 5 Turbo (γνωστό και ως R5 Turbo), το οποίο έμεινε κλασικό για το στυλ του, την εμφάνισή του και τις επιδόσεις του στην κατηγορία.

Το πρωτότυπο του καινούργιου 5 Turbo θα είναι ηλεκτροκίνητο, φυσικά. Η Renault, δημοσίευσε λίγες φωτογραφίες στις οποίες το όχημα δεν είναι ευδιάκριτο στις λεπτομέρειες του, ωστόσο μπορούμε να καταλάβουμε ότι το αμάξωμά του θα παραπέμπει σε αυτό το μοντέλου της πρώτης γενιάς (το 5 Turbo I, όπως είχε ονομαστεί).

Advertisement

Έτσι, βλέπουμε τους χαρακτηριστικούς, έντονα εκτεταμένους θόλους των τροχών -ιδίως των πίσω, όπου έχει διαμορφωθεί και η ιδιότυπη αεροτομή που υπήρχε στο μοντέλο παραγωγής-, τη μεγάλη πίσω αεροτομή και ότι το αμάξωμά του είναι τρίθυρο.

Advertisement

Εσωτερικά, διακρίνονται τα μπάκετ καθίσματα και το rollbar, ενώ πίσω από την οθόνη που είναι ο πίνακας οργάνων έχουν τοποθετηθεί έξι μικρές οθόνες για τις αντίστοιχες ενδείξεις, μια πρακτική που υιοθέτησε η Renault στο πρωτότυπο Scénic Vision.

Προφανώς, το αμάξωμα του πρωτότυπου Renault 5 Turbo μοιάζει πάρα πολύ με το αντίστοιχο του πρώτου. Τα χαρακτηριστικά LED φώτα εμπρός και πίσω, όπως και η φωτιζόμενη λωρίδα στη μάσκα (η οποία εκτείνεται σε όλο το πλάτος αυτής), είναι στοιχεία που τονίζουν τη μορφή του.

Οι άνθρωποι της Renault υποστηρίζουν ότι το όχημα θα έχει το εμπορικό σήμα της εταιρείας και δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με την Alpine, η οποία κατασκεύαζε το αυτοκίνητο στο εργοστάσιό της, στη Διέππη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault OpenR: Η επόμενη γενιά infotainment (+video)
Renault Austral: Με σύστημα τετραδιεύθυνσης 4CONTROL
Οι κουπέ γραμμές του νέου Renault Arkana (+video)