Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακούστε καλά, είναι ο κινητήρας του Koenigsegg Jesko! (+video)

Ελλάδα 11:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακούστε καλά, είναι ο κινητήρας του Koenigsegg Jesko! (+video)

ΝΕΑ

Ακούστε καλά, είναι ο κινητήρας του Koenigsegg Jesko! (+video)

ΝΕΑ

Εξαιρετικό βίντεο από τα άδυτα της σουηδικής μάρκας και του hypercar των 1.600 ίππων.

Advertisement
Advertisement

Tο Koenigsegg Jesko είναι ένα απίστευτο υπεραυτοκίνητο που μπορεί να υπερηφανεύεται για έναν διπλό τούρμπο V8 5,0 λίτρων, που αποδίδει 1.600 ίππους και 1.499 Νm ροπής .

Για να εκτιμήσετε πραγματικά αυτές τις εκπληκτικές προδιαγραφές, πρέπει να δείτε πόση δουλειά χρειάζεται ο Σουηδός κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων, για να τελειοποιήσει το ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Σε αυτό το βίντεο, ο επικεφαλής της εταιρείας Christian von Koenigsegg προσφέρει μια περιήγηση στο εργοστάσιο και ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι η θέαση του κινητήρα σε ένα δυναμό.

Πριν δείξει τι μπορεί να κάνει ο V8, η Koenigsegg ξεκινά με μια περιήγηση στη νέα περιβαλλοντικά ελεγχόμενη περιοχή παραγωγής κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων. Ένα εργάτης χρειάζεται μια εβδομάδα για να συναρμολογήσει το υψηλής τεχνολογίας κιβώτιο ταχυτήτων της αυτοκινητοβιομηχανίας, που συγκρατεί τη μίζα του κινητήρα και τον σφόνδυλο, αλλά εξακολουθεί να ζυγίζει μόλις 90 κιλά.

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας του Jesko είναι ένα εξίσου υψηλής τεχνολογίας… έργο τέχνης. Όπως και το κιβώτιο ταχυτήτων, χρειάζεται ένας εργαζόμενος την εβδομάδα, για να παράγει μια μονάδα και υπάρχουν τρεις σταθμοί συναρμολόγησης. Ο von Koenigsegg είναι ιδιαίτερα περήφανος για τα σφυρήλατα έμβολα επειδή έχουν το έμβλημα της ασπίδας της μάρκας στο κέντρο της περιοχής καύσης. Μια άλλη προσεγμένη πινελιά είναι ότι η εταιρεία εκτυπώνει 3D το ανθεκτικό στη θερμότητα κράμα Inconel, για να σχηματίσει εξαρτήματα εξάτμισης πριν τα συγκολλήσει μεταξύ τους.

Η Koenigsegg φτιάχνει μόλις 125 Jesko και όλα έχουν ήδη αγοραστές. Το hypercar ξεκινά από 2,85 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία παρέδωσε το πρώτο σε πελάτη στις 31 Μαΐου 2023 .

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δε φαντάζεστε πόσο έχουν τα έξτρα σε αυτό το Koenigsegg
Πλάνα που κόβουν την ανάσα μέσα από το Koenigsegg Jesko (+video)
Πως βλέπει ο Koenigsegg την πορεία προς την ηλεκτροκίνηση; (+video)