Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το πιο ασφαλές όχημα για… πεζούς;

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το πιο ασφαλές όχημα για… πεζούς;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το πιο ασφαλές όχημα για… πεζούς;

ΝΕΑ

Τα σύγχρονα αυτοκίνητα για να αποσπάσουν αστέρια ασφαλείας θα πρέπει να διακριθούν και στον τομέα της προστασίας των πεζών. Ποια ήταν τα μοντέλα με την κορυφαία βαθμολόγια;

Advertisement
Advertisement

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ο οποίος ασχολείται με την ασφάλεια των αυτοκινήτων έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα με τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα, για την οποία διαβάσετε και το σχετικό άρθρο στο Newsauto.gr. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα και για όλες τις κατηγορίες, τα κορυφαία σε ασφάλεια αυτοκίνητα στον κόσμο και με πέντε αστέρια αναδείχτηκαν τα, Tesla Model Y, Tesla Model S και Lexus NX.

Ποια είναι όμως τα μοντέλα που προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια στους πεζούς; Ο EuroNCAP που δοκιμάζει τα αυτοκίνητα και σε αυτή την κατηγορία (οι κατηγορίες είναι οι εξής: ενήλικες, παιδιά, πεζοί και συστήματα ασφαλείας) έδωσε στη δημοσιότητα και τη συγκεκριμένη λίστα.

Τα SUV είχαν την τιμητική τους

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με αυτή, το κορυφαίο μοντέλο αναδείχτηκε το Mazda CX-60 με τη συνολική βαθμολογία να αγγίζει το 89%, όσο κατάφερε να φτάσει και το Lexus RX. Τα δύο οχήματα ελευθέρου χρόνου ακολούθησε το Toyota Corolla Cross με βαθμολογία στο 87%.

Και τα τρία αυτοκίνητα που απέσπασαν με τη σειρά τους την κορυφαία βαθμολογία στην προστασία των πεζών συμμετείχαν στη διαδικασία με τον στάνταρτ εξοπλισμό ασφαλείας.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα TOP10 μοντέλα στον τομέα της προστασίας των πεζών, σύμφωνα με τα στοιχεία του EuroNCAP.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Η πιο ακριβή σεζόν όλων των εποχών!
Jaguar Land Rover: Αύξηση πωλήσεων και εκκρεμών παραγγελιών
Πωλείται το Nissan GT-R Black Edition του Vettel

Advertisement