Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το απίστευτο εμπόδιο που φρενάρει το Ράλι Σουηδίας;

Ελλάδα 14:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το απίστευτο εμπόδιο που φρενάρει το Ράλι Σουηδίας;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το απίστευτο εμπόδιο που φρενάρει το Ράλι Σουηδίας;

ΝΕΑ

Οι Σουηδοί αγαπούν πολύ το WRC και τον φημισμένο αγώνα τους. Είναι έτοιμοι όμως να τον θυσιάσουν εμπρός σε κάποια τετράποδα.

Advertisement
Advertisement

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, το εντυπωσιακό Ράλι της Σουηδίας. Οι οδηγοί βρίσκονται εκεί και κάνουν δοκιμές εδώ και αρκετές ημέρες στις χιονισμένες και παγωμένες ειδικές διαδρομές.

Όμως υπάρχει ένα ξαφνικό πρόβλημα που αναστατώνει την εξέλιξη του αγώνα και τους διοργανωτές. Οι οποίοι αναγκάστηκαν να ακυρώσουν ήδη μία από τις ειδικές του αγώνα, την Ortrask, που επαναλαμβάνεται δύο φορές, το πρωί και το βράδι της δεύτερης ημέρας.

Ο λόγος που γίνεται αυτός είναι απόλυτα… σουηδικός. Και σχετίζεται με μία μεγάλη αγέλη ταράνδων οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί στην ευρύτερη περιοχή της συγκεκριμένης ειδικής διαδρομής και δεν λένε να φύγουν.

Advertisement
Advertisement

Οι αμέριμνοι τάρανδοι φαίνεται ότι έχουν βρει στην περιοχή ένα καλό σημείο για βόσκηση και από το μυαλό των οργανωτών δεν περνά καν το ενδεχόμενο να τους διώξουν από εκεί, ως δείγμα σεβασμού προς την φύση.

Οι τάρανδοι έχουν γίνει πλέον σημαντικό θέμα για τον αγώνα, ο οποίος λόγω των συνθηκών έχει μεταφερθεί πάνω από 700 χιλιόμετρα βορειότερα, ώστε να βρεθούν κανονικές συνθήκες χιονιού.

Advertisement

Εκεί πλέον βρίσκονται στην περιοχή που αφθονούν οι τάρανδοι, οι οποίοι αποτελούν σημαντικό κίνδυνο αν συγκρουστούν με ένα αγωνιστικό που πηγαίνει με πάνω από 180 χλμ/ώρα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ράλι Σουηδίας Glenn Olsson δήλωσε ότι η κίνηση αυτή της ακύρωσης της διαδρομής αντικατοπτρίζει την θέση των διοργανωτών αλλά και όλου του WRC για τις αλλαγές που συμβαίνουν στο κλίμα και στο περιβάλλον, και τον σεβασμό που πρέπει να να δείξουν όλοι στην πανίδα της περιοχής. 

Advertisement

Παράλληλα θέλει να εξευμενίσει και τις αντιδράσεις μεγάλου μέρους των κατοίκων της περιοχής που δεν είδαν με καλό μάτι την μεταφορά του αγώνα εκεί και την αναστάτωση που θα φέρει στην ζωή τους.

Υπολογίζεται ότι στην Σουηδία ζουν πάνω από 260.000 τάρανδοι με τα βοσκοτόπια τους να καταλαμβάνουν το ένα τρίτο της χώρας και πάνω από 2.500 άτομα να απασχολούνται με την βοσκή τους.

Όσο για την ειδική, οι διοργανωτές λένε ότι δεν θα αντικατασταθεί, και θα υπάρξει η απαιτούμενη αλλαγή στο γενικότερο πρόγραμμα του αγώνα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία νικητές του WRC (+video)
WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: Ο Loeb νικητής σε αγώνα θρίλερ
WRC: Που μπορεί να δει κανείς live όλα τα Ράλι;