Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο ηλεκτρικό ξεπούλησε μέχρι το 2024;

Ελλάδα 19:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο ηλεκτρικό ξεπούλησε μέχρι το 2024;

ΝΕΑ

Ποιο ηλεκτρικό ξεπούλησε μέχρι το 2024;

ΝΕΑ

Τα ηλεκτρικά έχουν… ρεύμα. Και ακόμα και αν το κόστος τους ξεπερνά τα 80.000 ευρώ φαίνεται ότι μπορούν να σπάνε ρεκόρ πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Η κρίση που συνεχίζει να αντιμετωπίζει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δεν φαίνεται να είναι ικανή να επηρεάσει κάποιες μάρκες. Και μαζί και κάποια αυτοκίνητα που φαίνεται ότι έχουν το χάρισμα να είναι ελκυστικά στο κοινό.

Ένα τέτοιο αυτοκίνητο από την πρόσφατη εσοδεία των ηλεκτρικών είναι το Volvo EX90. Το μεγάλο ηλεκτρικό SUV της σουηδικής εταιρίας, το οποίο παρουσιάστηκε λίγο πριν το τέλος του 2022 και που όπως όλα δείχνουν εξελίσσεται σε μία πολύ μεγάλη επιτυχία για την Volvo.

Με ανακοίνωσή τους οι Σουηδοί δηλώνουν ότι όλη η παραγωγή του 2023 έχει πωληθεί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κλείσουν το βιβλίο παραγγελιών. Όποιος θέλει να αποκτήσει ένα EX90 θα πρέπει πλέον να περιμένει μέχρι την επόμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Η ζήτηση του πολυτελούς ηλεκτρικού SUV έχει ξαφνιάσει και την ίδια την Volvo, καθώς το EX90 κάθε άλλο παρά φθηνό είναι, με το κόστος του να ξεπερνά τα 80.000 ευρώ στις ευρωπαϊκές αγορές.

Το κλείσιμο του βιβλίου παραγγελιών αφορά αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπου οι αριθμοί που είχα προβλεφθεί ήταν σχετικά μικροί, ενώ για την αγορά των ΗΠΑ υπάρχουν ακόμα λίγα διαθέσιμα αυτοκίνητα.

Advertisement

Να θυμίσουμε ότι το EX90 βασίζεται στην πλατφόρμα SPA2 της μητρικής κινέζικης εταιρίας Geely, και μεταξύ άλλων διαθέτει και την δυνατότητα μεταφοράς έως και επτά επιβατών. Η βασική έκδοση έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ και συνδυαστική ισχύ 408 ίππων ενώ η έκδοση Performance διαθέτει 517 ίππους.

Η δεύτερη έκδοση είναι και αρκετά γρήγορη για ένα αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους, κάνοντας το 0-100 χλμ/ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα. Και τα δύο χρησιμοποιούν μπαταρία των 107 kWh με δυνατότητα φόρτισης έως 250 kW και αυτονομία που αγγίζει τα 580 χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo EX90 Excellence, η πολυτέλεια στα σουηδικά (+video
Το νέο Volvo EX90 με εσωτερικό φωτισμό… αλλού
Το νέο Volvo EX90 θα έχει και βασική έκδοση