Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοι ήταν η έκπληξη στις νέες δοκιμές του Euro NCAP;

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιοι ήταν η έκπληξη στις νέες δοκιμές του Euro NCAP;

ΝΕΑ

Ποιοι ήταν η έκπληξη στις νέες δοκιμές του Euro NCAP;

ΝΕΑ

Ο Euro NCAP, πραγματοποίησε δοκιμές πρόσκρουσης σε πέντε νέα μοντέλα και τα αποτελέσματα για κάποιους ήταν, ανέλπιστα ίσως, εντυπωσιακά.

Advertisement
Advertisement

Στις πρόσφατες δοκιμές του ανεξάρτητου οργανισμού Euro NCAP διαπιστώθηκε το επίπεδο ασφάλειας του Tesla Model Y, του Genesis GV60, του νέου Kia Niro καθώς και δύο κινεζικών μοντέλων: των ORA Funky Cat και WEY Coffee 01.

Το Model Y της Tesla συγκέντρωσε υψηλή βαθμολογία σε όλες τις διαδικασίες και απέσπασε πέντε αστέρια. Συγκεκριμένα, είχε ποσοστό 97% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 87% για την προστασία των παιδιών, 82% για την προστασία των πεζών και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου και 98% για τα συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης του οδηγού για ενδεχόμενους κινδύνους και υποβοήθησης του.

Advertisement
Advertisement

Επόμενο όχημα που υποβλήθηκε στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP ήταν το νέο Genesis GV60. Στο πολυτελές μοντέλο της Νοτιοκορεατικής εταιρείας, η οποία ανήκει στον Όμιλο Hyundai-Kia, δόθηκαν πέντε αστέρια, επίσης. Αναλυτικότερα, πήρε ποσοστό 89% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 87% για την προστασία των παιδιών, 63% για την προστασία των πεζών και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου και 88% για τα συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης του οδηγού για ενδεχόμενους κινδύνους και υποβοήθησης του.

Το GV60 δεν ήταν το μόνο νοτιοκορεατικό μοντέλο που αξιολογήθηκε από τον Οργανισμό αλλά συμπεριέλαβαν και το καινούργιο Kia Niro, το οποίο πήρε τέσσερα αστέρια. Βάσει των αποτελεσμάτων, συγκέντρωσε ποσοστό 91% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 84% για την προστασία των παιδιών, 75% για την προστασία των πεζών και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου και 60% για τα συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης του οδηγού για ενδεχόμενους κινδύνους και υποβοήθησης του.

Advertisement

Η έκπληξη, θετική αυτή τη φορά, ήρθε από τους Κινέζους. Τα δύο μοντέλα από την ασιατική χώρα απέσπασαν την ανώτερη διάκριση των πέντε αστεριών του Euro NCAP.

Advertisement

Συγκεκριμένα, το ORA Funky Cat (ένα όχημα που παραπέμπει στον «Σκαραβαίο») πήρε 92% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 83% για την προστασία των παιδιών, 74% για την προστασία των πεζών και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου και 93% για τα συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης του οδηγού για ενδεχόμενους κινδύνους και υποβοήθησης του.

Τέλος, το WEY Coffee 01, ένα crossover μοντέλο, επίσης πήρε την ανώτατη διάκριση. Είχε 91% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 87% για την προστασία των παιδιών, 79% για την προστασία των πεζών και των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου και 94% για τα συστήματα έγκαιρης ενημέρωσης του οδηγού για ενδεχόμενους κινδύνους και υποβοήθησης του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Ford Tourneo Connect είναι πεντάστερο (+video)
Skoda Fabia: Με πέντε αστέρια στην κορυφή της ασφάλειας
Renault Arkana: Με κορυφαία ασφάλεια πέντε αστέρων