Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Είναι τελικά η ασφάλεια προνόμιο των πλουσίων; (+video)

Ελλάδα 10:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Είναι τελικά η ασφάλεια προνόμιο των πλουσίων; (+video)

ΝΕΑ

Είναι τελικά η ασφάλεια προνόμιο των πλουσίων; (+video)

ΝΕΑ

Πολλά μοντέλα που είναι καλά θωρακισμένα στην Ευρώπη, διατίθενται και σε άλλες αγορές, αλλά με εκπτώσεις στην ασφάλεια που παρέχουν στους επιβάτες τους.

Advertisement
Advertisement

Μολονότι έχει αποσυρθεί από τους ευρωπαϊκούς καταλόγους της Suzuki, το Baleno συνεχίζει να καταγράφει μια αξιοσημείωτη εμπορική πορεία στο κεντρικό και νότιο τμήμα της αμερικανικής Ηπείρου. Και στα πλαίσια αυτής της παρουσίας του μπήκε στο μικροσκόπιο του Latin NCAP, του οργανισμού,ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη Λατινική Αμερική. Το αντίστοιχο του EuroNCAP δηλαδή.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών του  Suzuki Baleno, οι μηχανικοί και οι υπεύθυνοι του Latin NCAP δεν μπόρεσαν να του αποδώσουν κανένα αστέρι, εντοπίζοντας σημαντικές ελλείψεις στην ασφάλεια που παρέχει στους επιβάτες του. Το περίεργο είναι πως το αντίστοιχο Baleno που κυκλοφορούσε στην Ευρώπη (προηγούμενη έκδοση) είχε αποσπάσει τέσσερα αστέρια από τον Euro NCAP.

Advertisement
Advertisement

Στην έκθεσή του ο Latin NCAP εστιάζει στην απουσία των πλευρικών αερόσακων από το βασικό εξοπλισμό. Ακόμα, η βασική έκδοση είναι «γυμνή» από συστήματα ευστάθειας, τα οποία είναι υποχρεωτικά στα ευρωπαϊκά μοντέλα.

Ο ανεξάρτητος οργανισμός αναφέρει ότι κατέθεσε αίτημα στη Suzuki για επανάληψη των δοκιμών του ινδικής κατασκευής (από τη Maruti Suzuki) Baleno, αυτή τη φορά ενσωματώνοντας τα προαιρετικά συστήματα ασφαλείας. Στο αίτημα αυτό πάντως η εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το Baleno δεν είναι το μοναδικό γνωστό μοντέλο που συγκεντρώνει χαμηλό βαθμό σε δοκιμές του Latin NCAP. Και αυτό γιατί για λόγους κόστους και τελικής τιμής πολλά μοντέλα που πωλούνται στη Λατινική Αμερική στερούνται βασικών στοιχείων εξοπλισμού ασφαλείας σε σχέση με τα αντίστοιχα της ευρωπαϊκής αγοράς. Που στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν ολοκληρώσει την παρουσία τους στη Γηραία Ήπειρο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα νέα μοντέλα που «έλιωσαν» στις δοκιμές του EuroNCAP (+videos)
O EuroNCAP «έλιωσε» το νέο Opel Mokka (+videos)
Κορυφαία μοντέλα στο μικροσκόπιο του EuroNCAP (+videos)

Advertisement