Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια θα είναι τα καινοτόμα στοιχεία της Mercedes-Benz EQG; (+video)

Ελλάδα 6:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια θα είναι τα καινοτόμα στοιχεία της Mercedes-Benz EQG; (+video)

ΝΕΑ

Ποια θα είναι τα καινοτόμα στοιχεία της Mercedes-Benz EQG; (+video)

ΝΕΑ

Η EQG, η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της Mercedes-Benz G-Class, αναμένεται με ενδιαφέρον για την τεχνολογία της και για τη γενικότερη εικόνα της. Κυρίως, όμως, οι περισσότεροι αναμένουν και τις επιδόσεις της και την εκτός δρόμου ικανότητα κίνησής της.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση των στελεχών της Mercedes-Benz να δημιουργήσουν την EQG, την αμιγώς ηλεκτρική G-Class, δεν είναι μόνο για να μειώσουν την εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα στα μοντέλα τους. Αφορά και σε μια επίδειξη δύναμης προς τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η αποκάλυψη από μέρους της εταιρείας κάποιων από τα χαρακτηριστικά της γίνεται πολύ περιορισμένα και με τρόπο που αυξάνει περισσότερο το ενδιαφέρον για το νέο μοντέλο. Η παρουσίασή της αργεί σχετικά, καθώς έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2024. Έτσι, μέχρι τότε, θα πρέπει να αναμένουμε πότε θα υπάρξει η επόμενη -επίσημη, πάντα- ενημέρωση.

Advertisement
Advertisement

Αυτό προσπάθησε να κάνει και ο κ. Ola Källenius, o Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Mercedes-Benz Group AG. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Motor Trend, το αμιγώς ηλεκτρικό SUV «θα έχει πρωτοφανείς επιδόσεις, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Θα βασίζεται σε μια πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί μόνο γι’ αυτό. Η EQG θα είναι ένα μοναδικό όχημα, τελεία», τόνισε. Επίσης, το χαρακτήρισε «ικανό και ευκολοδήγητο».

Βεβαίως, ο κ. Källenius δεν αποκάλυψε οτιδήποτε άλλο σχετικά με την απόδοση της EQG ή με τα τεχνικά στοιχεία της. Θυμίζουμε ότι πριν από μερικούς μήνες η Mercedes-Benz είχε δημοσιοποιήσει ένα σύντομο βίντεο στο οποίο φαίνεται η ικανότητα του νέου μοντέλου να περιστρέφεται επιτόπια.

Advertisement

Πέραν αυτού, η γερμανική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το αυτοκίνητο θα διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός, ενώ πίσω θα υπάρχει ειδικά σχεδιασμένος άκαμπτος άξονας. Σε ό,τι αφορά στις μπαταρίες του, στις βασικές εκδόσεις της η EQG θα έχει συσσωρευτές λιθίου φωσφορικού σιδήρου («LFP»).

Advertisement

Ωστόσο, η Mercedes-Benz έχει ξεκινήσει ήδη να συνεργάζεται τόσο με τον Όμιλο Stellantis όσο και με την ACC (Automotive Cells Company) για τη δημιουργία νέου τύπου μπαταριών οι οποίες θα είναι αποδοτικότερες και θα έχουν αυξημένη ενεργειακή χωρητικότητα κατά 20-40%, συγκριτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα είναι η ηλεκτρική Mercedes G-Class
Η ηλεκτρική Mercedes G-Class θα είναι κορυφαία off road;
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes EQE SUV