Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Astra GSe

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Astra GSe

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Astra GSe

ΝΕΑ

H Opel, έχει μπει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι της αγοράς αυτοκινήτου και η πρόσφατη αναγέννησή της είναι εμφανής. Πλέον, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στην εποχή μας κάποιες από τις παλιές δόξες της.

Advertisement
Advertisement

Είναι αξιοσημείωτη και αξιοπρόσεκτη η κατασκευαστική και εμπορική πορεία τής Opel στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια. Η γερμανική εταιρεία ξεπέρασε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, άλλαξε εικόνα, εκσυγχρονίστηκε περισσότερο και δημιούργησε ενδιαφέροντα καινούργια μοντέλα.

Η ανοδική πορεία της σε αυτό το χρονικό διάστημα επέτρεψε στα στελέχη της να έχουν βλέψεις και για κάτι επιπλέον από τις συνηθισμένες εκδόσεις, αναφορικά με τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα τους. Έτσι, πρόκειται να επαναφέρουν τα αρχικά «GSi» (και ό,τι αυτά αντιπροσώπευαν στο παρελθόν) αλλά με μια μικρή -ωστόσο καίρια- παραλλαγή στην ονομασία: Θα γίνουν «GSe». Με αυτόν τον τρόπο αναβιώνει μια ιστορική ονομασία για την Opel έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια.

Αυτή η διαφοροποίηση είναι απαραίτητη στην εποχή μας, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία χαρακτηρίζεται και προσδιορίζεται από τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων. Όπως ανακοινώθηκε από την Opel, θα δημιουργηθούν οι εκδόσεις Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe (όπου «GSe» είναι τα αρχικά των λέξεων «Grand Sport electric»).

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τόσο η hatchback όσο και η station wagon έκδοση του νέου Astra θα διαθέτουν σύστημα Plug-in Hybrid το οποίο θα έχει μεγαλύτερη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ που θα φτάνει τους 225 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 360 Nm. Συγκριτικά, θυμίζουμε ότι τώρα η PHEV έκδοση του μοντέλου έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 179 ίππους (180, ονομαστικά) και ίδια μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή (360 Nm).

Επίσης, θα βελτιωθούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά τού αυτοκινήτου. Στα Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, το ύψος της ανάρτησης από το έδαφος θα μειωθεί κατά 10 χλστμ. σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα στην έκδοση Plug-in Hybrid, θα διαθέτει πιο σφιχτά σε αίσθηση ελατήρια και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Advertisement

Πέραν αυτών, έγινε γνωστό ότι οι άνθρωποι της Opel, στη σπορτίφ έκδοση, θα επαναπρογραμματίσουν τη λειτουργία του συστήματος ESP ώστε να καθυστερεί σχετικά η επέμβασή του, ενώ θα ρυθμιστεί κατάλληλα και η υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης.

Advertisement

Τέλος, τα Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe θα διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, μεγαλύτερους τροχούς 18 ιντσών που θα θυμίζουν αυτούς του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου Manda GSe, σπορ καθίσματα εμπρός και υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Opel Rocks-e
H ανάσταση της σπορ Opel θα είναι ηλεκτρική!
Opel: Από το Blitz ως τα σημερινά Vivaro και Movano