Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | Choice SUV

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το Opel Astra GSe

  • Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης (kz@newsauto.gr)

H Opel, έχει μπει ξανά δυναμικά στο παιχνίδι της αγοράς αυτοκινήτου και η πρόσφατη αναγέννησή της είναι εμφανής. Πλέον, έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει στην εποχή μας κάποιες από τις παλιές δόξες της.

Είναι αξιοσημείωτη και αξιοπρόσεκτη η κατασκευαστική και εμπορική πορεία τής Opel στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια. Η γερμανική εταιρεία ξεπέρασε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, άλλαξε εικόνα, εκσυγχρονίστηκε περισσότερο και δημιούργησε ενδιαφέροντα καινούργια μοντέλα.

Η ανοδική πορεία της σε αυτό το χρονικό διάστημα επέτρεψε στα στελέχη της να έχουν βλέψεις και για κάτι επιπλέον από τις συνηθισμένες εκδόσεις, αναφορικά με τις επιδόσεις και τον σπορ χαρακτήρα τους. Έτσι, πρόκειται να επαναφέρουν τα αρχικά «GSi» (και ό,τι αυτά αντιπροσώπευαν στο παρελθόν) αλλά με μια μικρή -ωστόσο καίρια- παραλλαγή στην ονομασία: Θα γίνουν «GSe». Με αυτόν τον τρόπο αναβιώνει μια ιστορική ονομασία για την Opel έπειτα από σχεδόν τριάντα χρόνια.

Αυτή η διαφοροποίηση είναι απαραίτητη στην εποχή μας, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία χαρακτηρίζεται και προσδιορίζεται από τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων. Όπως ανακοινώθηκε από την Opel, θα δημιουργηθούν οι εκδόσεις Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe (όπου «GSe» είναι τα αρχικά των λέξεων «Grand Sport electric»).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τόσο η hatchback όσο και η station wagon έκδοση του νέου Astra θα διαθέτουν σύστημα Plug-in Hybrid το οποίο θα έχει μεγαλύτερη μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ που θα φτάνει τους 225 ίππους και μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή 360 Nm. Συγκριτικά, θυμίζουμε ότι τώρα η PHEV έκδοση του μοντέλου έχει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 179 ίππους (180, ονομαστικά) και ίδια μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή (360 Nm).

Επίσης, θα βελτιωθούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά τού αυτοκινήτου. Στα Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe, το ύψος της ανάρτησης από το έδαφος θα μειωθεί κατά 10 χλστμ. σε σχέση με ό,τι ισχύει τώρα στην έκδοση Plug-in Hybrid, θα διαθέτει πιο σφιχτά σε αίσθηση ελατήρια και ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ.

Πέραν αυτών, έγινε γνωστό ότι οι άνθρωποι της Opel, στη σπορτίφ έκδοση, θα επαναπρογραμματίσουν τη λειτουργία του συστήματος ESP ώστε να καθυστερεί σχετικά η επέμβασή του, ενώ θα ρυθμιστεί κατάλληλα και η υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης.

Τέλος, τα Astra GSe και Astra Sports Tourer GSe θα διαθέτουν αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, μεγαλύτερους τροχούς 18 ιντσών που θα θυμίζουν αυτούς του αμιγώς ηλεκτρικού πρωτότυπου Manda GSe, σπορ καθίσματα εμπρός και υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2022: Opel Rocks-e
H ανάσταση της σπορ Opel θα είναι ηλεκτρική!
Opel: Από το Blitz ως τα σημερινά Vivaro και Movano

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ