Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

To «καυτό» Opel Astra-e θα κοντράρει το VW ID.3 GTX

Ελλάδα 13:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To «καυτό» Opel Astra-e θα κοντράρει το VW ID.3 GTX

Mobility

To «καυτό» Opel Astra-e θα κοντράρει το VW ID.3 GTX

Mobility

Η έκτη γενιά Opel Astra που κυκλοφορεί στην Ευρώπη εδώ και λίγους μήνες, θα εμπλουτιστεί με αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις, εκ των οποίων μια θα είναι ιδιαίτερα δυναμική.

Advertisement
Advertisement

Όπως φαίνεται, η ηλεκτρική επανάσταση θα «πάει» και στις εκδόσεις επιδόσεων, μια και η Opel θα ετοιμάσει σύντομα ένα αμιγώς ηλεκτρικό Astra OPC.

Το ηλεκτρικό Astra βρίσκεται επί του παρόντος υπό εξέλιξη και αυτό πάνω στην πλατφόρμα EMP2 του Ομίλου Stellantis. Αν και ακόμα δεν υπάρχει τίποτα επιβεβαιωμένο επισήμως, με μοναδικό δεδομένο ότι η πλατφόρμα αυτή μπορεί να υποστηρίξει κάθε μορφής υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, έχουμε βάσιμες υποψίες πως η Opel ετοιμάζει κάτι δυναμικό. Άλλωστε και ο σχεδιαστής της εταιρείας Mark Adams, σε πρόσφατη συνέντευξή του άφησε ξεκάθαρες υπόνοιες πως κάτι σχετικό ετοιμάζει η Opel. Η αλήθεια είναι πως όταν «πέφτει στο τραπέζι» το θέμα κάποιας δυναμικής έκδοσης από την Opel, όλων το μυαλό πηγαίνει στο αρκτικόλεξο OPC.

Advertisement
Advertisement

Αν και επί του παρόντος, μάλλον η εταιρεία δεν έχει στα πλάνα της κάτι ακραία σκληροπυρηνικό σε επίπεδο επιδόσεων. Η αμέσως επόμενη ασφαλής «υπόθεση» που μπορεί να κάνει κανείς, είναι εκείνη ενός Astra GSi, που θα έχει ψηλά στις προτεραιότητές του το θέμα των επιδόσεων αλλά μπορεί να δίνει έμφαση σε ένα λιγότερα απόλυτο συνδυασμό μεγάλης μπαταρίας και υψηλής ονομαστικής απόδοσης. Όπως και να έχει, το τελικό προϊόν που θα απευθύνεται σε όσους θέλουν τις επιδόσεις ακόμα και για την ηλεκτρική εποχή της αυτοκίνησης, θα το δούμε σχετικά σύντομα στην τελική του μορφή και μέχρι τότε θα αρκεστούμε στις υπάρχουσες πολύ ικανές εκδόσεις του μοντέλου (φωτογταφίες) ή στην πρόταση της X-Tomi Design.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Opel Astra 1.2T 130 PS
Το νέο Opel Astra αλλάζει επίπεδο
Το Opel Corsa σε περιορισμένη έκδοση 40 ετών