Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Μετρό Θεσσαλονίκης;

Ελλάδα 11:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Μετρό Θεσσαλονίκης;

ΝΕΑ

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το Μετρό Θεσσαλονίκης;

ΝΕΑ

Η μελέτη του έργου, που θα παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2024, δεν περιορίζεται σε δύο βασικές γραμμές.

Advertisement
Advertisement

Θέμα χρόνου φαίνεται να είναι η ανακοίνωση των νέων επεκτάσεων του Μετρό Θεσσαλονίκης. Η ΜΑΜΘ, δηλαδή η Μελέτη Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης είναι σχεδόν ολοκληρωμένη από την Ελληνικό Μετρό, και πλέον το μόνο που απομένει είναι να κλειδώσει η ημερομηνία στην οποία θα γίνει η παρουσίαση της στην πόλη.

Όπως, άλλωστε, είχε εξαγγείλει πρόσφατα ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος. Με δεδομένο πως η λειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, τον ερχόμενο Νοέμβριο και της επέκτασης προς Καλαμαριά, που θα δημιουργήσει το πρώτο μικρό δίκτυο στην πόλη, αναζητείται η επόμενη πρόκληση, για το πολυαναμενόμενο έργο.

Μέσα στο 2025 το δίκτυο θα έχει 2 γραμμές και 18 σταθμούς, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Η επόμενη ημέρα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΜΑΜΘ, νέες σημαντικές επεκτάσεις που θα καλύψουν σημαντικό τμήμα του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη και μεγαλύτερη ανάγκη της πόλης παραμένει η επέκταση προς τις βορειοδυτικές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπου θα καλύψει πυκνοκατοικημένες περιοχές που επιπρόσθετα έχουν δύσκολη πρόσβαση προς το κέντρο και άλλες περιοχές της πόλης.

Επί της ουσίας, στο μελλοντικό και πιο πλήρες δίκτυο της πόλης, θα υπάρχει η βασική γραμμή 1α Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός-Νέα Ελβετία, η επέκταση προς Καλαμαριά (25ης Μαρτίου-Μίκρα) που θα είναι η γραμμή 1β, η βορειοδυτική επέκταση Δημοκρατίας-Νοσοκομείο Παπαγεωργίου που θα είναι η γραμμή 1γ, η επέκταση προς Αεροδρόμιο (συνέχεια της γραμμής 1β) και η νέα γραμμή 2 που βρίσκεται υπό τελική εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιστορική εξέλιξη για το Μετρό Θεσσαλονίκης!
Το 2024 ορόσημο για 10 μεγάλα έργα
Στην τελική ευθεία το Μετρό της Θεσσαλονίκης