Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια θα είναι η απάντηση της Audi στα «καυτά» station;

Ελλάδα 11:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια θα είναι η απάντηση της Audi στα «καυτά» station;

ΝΕΑ

Ποια θα είναι η απάντηση της Audi στα «καυτά» station;

ΝΕΑ

Η εταιρία που δημιούργησε και πίστεψε όσο καμία άλλη στα γρήγορα station wagon φαίνεται ότι ετοιμάζει την επόμενη γενιά του Audi RS4.

Advertisement
Advertisement

Είναι μία κατηγορία πολύ ιδιαίτερη με αρκετά όμως φανατικό κοινό. Τα πολύ γρήγορα station wagon είναι κάποια πολύ ιδιαίτερα αυτοκίνητα, τα οποία ασκούν μεγάλη έλξη σε αγοραστές που θέλουν να περνούν -σχεδόν- απαρατήρητοι και να έχουν κορυφαίες επιδόσεις σε συνδυασμό με ένα πρακτικό αμάξωμα.

Τον τελευταίο καιρό, παρά το ότι η αγορά έχει στραφεί κατά κύριο λόγο στα SUV, τα “καυτά” station wagon γνωρίζουν και πάλι άνθηση. Για παράδειγμα, η BMW βγάζει για πρώτη φορά την Μ3 σε έκδοση Touring. Ενώ την ίδια στιγμή η Mercedes-Benz έχει στα σκαριά τη νέα C63 Estate.

Από την πλευρά της η Audi είναι η εταιρία που ξεκίνησε την όλη ιστορία, με εκείνο το μοναδικό και αξεπέραστο RS2 το οποίο είχε κατασκευάσει σε συνεργασία με την Porsche.

Advertisement
Advertisement

Σήμερα, με τα δεδομένα που υπάρχουν στην αγορά, και την έντονη έλξη που ασκούν τα SUV, οι αποφάσεις για ένα τέτοιο όχημα δεν είναι τόσο εύκολες όσο στο παρελθόν.

Έχοντας ήδη στην γκάμα της το απίστευτο RS6, η Audi φαίνεται ότι ετοιμάζει ένα ακόμα γρήγορο station wagon. Το νέο RS4 το οποίο θα κληθεί να συνεχίσει την μεγάλη παράδοση της εταιρίας σε αυτού του τύπου τις εκδόσεις.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με την συγκεκριμένη έκδοση, αν και οι φήμες θέλουν να διατηρεί τον V6 κινητήρα, κόντρα στα δεδομένα της εποχής για downsizing.

Advertisement

Το καίριο ερώτημα είναι αν θα υπάρχει κάποιας μορφής ηλεκτροκίνηση. Αν πάντως η παρουσίασή του αργήσει λίγο παραπάνω, μάλλον δεν θα μιλάμε για κάποιο απλό υβριδικό σύστημα, αλλά σίγουρα για ένα plug-in υβριδικό, με ότι αυτό σημαίνει στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, η Audi θα δηλώσει παρουσία σε αυτή την μικρή αλλά τόσο χαρακτηριστική κατηγορία, πολύ περισσότερο από την στιγμή που οι άλλοι δύο Γερμανοί έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

Advertisement

Μένει να δούμε πόσο πιστή θα μείνει στην petrolhead προσέγγιση, η αν η ηλεκτροκίνηση θα αποκτήσει το πάνω χέρι και σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
To Audi RS3-R της ABT τα έχει 500
Γιατί το Α3 είναι πολύ σημαντικό για την Audi;
Έτσι θα είναι το νέο Audi A4 Avant!