Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ντεμπούτο για την πρώτη υβριδική Mercedes C 63 AMG

Ελλάδα 20:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ντεμπούτο για την πρώτη υβριδική Mercedes C 63 AMG

ΝΕΑ

Ντεμπούτο για την πρώτη υβριδική Mercedes C 63 AMG

ΝΕΑ

Όχι μόνο εξηλεκτρισμένη αλλά και τετρακύλινδρη για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Advertisement
Advertisement

Η πανίσχυρη C63 AMG αποκαλύφθηκε στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring.

Η C63 είναι ένα από τα πλέον καυτά σεντάν που κυκλοφορούν παγκοσμίως και για πρώτη φορά στην ιστορία της γυρίζει την πλάτη στα πολυκύλινδρα σύνολα, για χάρη του απαιτούμενου συμβιβασμού με την εποχή της μείωσης εκπομπών CO2. Το ότι εγκατέλειψε βέβαια τα σύνολα μεγάλης χωρητικότητας δε σημαίνει ότι άφησε πίσω και τις επιδόσεις, και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία της στο Nurburgring και συγκεκριμένα στον 24ωρο αγώνα ταχύτητας.

Advertisement
Advertisement

Το πανίσχυρο σεντάν εφοδιάζεται λοιπόν με δίλιτρο βενζινοκινητήρα απόδοσης 420 ίππων, ενώ με τη βοήθεια του υβριδικού συστήματος η συνολική απόδοση φθάνει τους 680 ίππους. Ισχυρότερη λοιπόν και ελαφρύτερη σε σχέση με την… αιώνια αντίπαλο BMW M3, όσο και σε σχέση με το παρελθόν της, αφού τόσο το μικρότερο μηχανικό σύνολο, όσο και ο ηλεκτροκινητήρας δεν επιβαρύνουν ιδιαίτερα το γερμανικό μοντέλο.

Αντιθέτως, η διάταξη αυτή προσδίδει χαμηλότερο κέντρο βάρους, συνεπώς και κορυφαία συμπεριφορά στην πίστα ή και στο δρόμο. Η εντυπωσιακή και αγριεμένη C63 AMG συμβολίζει την ένωση δύο κόσμων. Αυτό των επιδόσεων και αυτό της ηλεκτροκίνησης, θέλοντας να δείξουν πως μπορεί να συνυπάρξουν τουλάχιστον για μερικά χρόνια ακόμη. Εν αναμονή λοιπόν και του λανσαρίσματος της στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ μέσα στο καλοκαίρι.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτή είναι η Mercedes-AMG GT 63 S E «F1 Edition»
IWC: Αυτό είναι το επίσημο ρολόι της Mercedes-AMG Petronas F1
Brabus 900 Crawler: Το buggy των 900 χιλιάδων ευρώ (+video)

 

Advertisement