Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Audi A4 Avant!

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το νέο Audi A4 Avant!

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Audi A4 Avant!

ΝΕΑ

Στον πιο ανυπόμονο άνθρωπο του κόσμου εξελίσσεται ο σχεδιαστής της Kolesa.ru.

Advertisement
Advertisement

O Ρώσος αυτή τη φορά, απάλλαξε το νέο Audi A4 Avant από το πολύμηνο καμουφλάζ των Γερμανών.

Το premium μεσαίο μοντέλο της Audi, έχει εμφανιστεί αρκετές φορές με παραλλαγή ώστε να κρύψει την εμφάνιση του, όμως οι… ψηφιακοί καλλιτέχνες φρόντισαν να αποκαλύψουν το αμάξωμα του όσο πιο ρεαλιστικά μπορούσαν. Έτσι, φθάσαμε έκδοση Avant που βλέπετε, και δύσκολα θα απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Στα σχέδια κυριαρχεί η κομψότητα, ενώ όπως πάντα το A4 Avant δεν προκαλεί σχεδιαστικά ούτε απαιτεί την προσοχή με ακρότητες.

Advertisement
Advertisement

Το γερμανικό μοντέλο θα είναι το τελευταίο A4 που θα δούμε με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς οι άνθρωποι της Audi έχουν δηλώσει πως η γκάμα τους θα είναι αμιγώς ηλεκτρική από το 2026 και έπειτα. Αυτό βεβαίως δεν τους εμποδίζει για ένα… last dance με κινητήρα (τουλάχιστον έναν για την Ευρώπη) diesel, έναν αναβαθμισμένο τετρακύλινδρο 2λιτρο TFSI που θα πλαισιώνεται από ήπια υβριδική τεχνολογία, 7τάχυτο διποσύμπλεκτο αυτόματο κιβώτιο και προαιρετική τετρακίνηση.

Στα πλάνα βρίσκεται και μια plug-in υβριδική έκδοση με το κινητήριο σύνολο του Q5, δηλαδή έναν δίλιτρο κινητήρα τεσσάρων κυλίνδρων, υποβοηθούμενο από ηλεκτρικό μοτέρ 141 ίππων, το οποίο παίρνει ενέργεια από μπαταρία χωρητικότητας 11,3 kWh. Η συνδυαστική απόδοση θα ανέρχεται σε 362 ίππους, για να κορυφωθεί στην -επίσης plug-in υβριδική- πανίσχυρη έκδοση RS4. 

Advertisement

Η τελευταία φαίνεται πως θα κινείται από έναν twin-turbo V6 2.900 κ.εκ., που σε συνδυασμό με το ηλεκτρικό μοτέρ θα υπερβαίνει τους 450 ίππους του τρέχοντος μοντέλου. Το «παρών» στην γκάμα θα δίνει και η αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή A4 e-tron, με βάση της την πλατφόρμα PPE (οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα βασίζονται σε παραλλαγή της MLB).  Το λανσάρισμα του νέου A4 εκτιμάται για το πρώτο εξάμηνο του 2023, με την άφιξη του στη χώρα μας να υπολογίζεται για τέλη του έτους με αρχές του 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Audi A3 Sportback 30 TFSI συνδυάζει ιδανικά το premium και το σπορ
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Audi Q4: Οι 10+1 λόγοι που θα σε… ερεθίσουν