Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το Α3 είναι πολύ σημαντικό για την Audi;

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το Α3 είναι πολύ σημαντικό για την Audi;

ΝΕΑ

Γιατί το Α3 είναι πολύ σημαντικό για την Audi;

ΝΕΑ

Η Audi επιβεβαιώνει από τώρα ότι το Α3 θα έχει και επόμενη γενιά, αποτελώντας το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις μεγάλες αλλαγές που αρχίζουν να διαφαίνονται αυτό το διάστημα είναι ότι οι μεγάλες premium ευρωπαϊκές μάρκες θέλουν να απαγκιστρωθούν από τις μικρές κατηγορίες και να εστιάσουν στα μεγαλύτερα και μοντέλα. 

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι για να εξοικονομήσουν πόρους για την εξέλιξη των ηλεκτρικών ενώ και η υψηλή κερδοφορία των μεγαλύτερων αυτοκινήτων σε σχέση με τα μικρά είναι ένας ακόμα ελκυστικός παράγοντας.

Η Audi πάντως ξεκαθαρίζει ότι το Α3 θα συνεχίσει να δίνει το παρών στην γκάμα της εταιρίας, αποτελώντας το εισαγωγικό της μοντέλο. Και μάλιστα θα αποκτήσει και νέα γενιά, η οποία θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μετά το μέσον της δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρίας Markus Duesmann, το compact μοντέλο θα έχει μέλλον στην γκάμα της εταιρίας, και θα αποτελεί το μοντέλο που θα εισάγει τους πελάτες στον κόσμο της Audi.

Και πρόσθεσε ότι το Α3 θα αποτελέσει την βάση για μια σειρά μοντέλων σε διάφορες κατηγορίες.

Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες από μία εκδόσεις, όπως για παράδειγμα και το Sedan, ενώ θεωρείται βέβαιη και η παρουσία ένος νέου Q3. Στη βάση αντίστοιχα της γκάμας των SUVs της Audi.

H τέταρτη γενιά του Α3 παρουσιάστηκε το 2020 και αν κρίνουμε από τους κύκλους ζωής των προηγούμενων που ήταν γύρω στα 7 ή 8 χρόνια, ο αντικαταστάτης του υπάρχοντος μοντέλου αναμένεται το 2027 ή και λίγο αργότερα.

Advertisement

Εδώ μπαίνει μία ακόμα ενδιαφέρουσα παράμετρος, καθώς αν ισχύσουν όλα όσα έχει υποσχεθεί η εταιρία για κατάργηση των συμβατικών κινητήρων μετά το 2026, τότε δεν αποκλείεται το νέας γενιάς Α3 να είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Ίδωμεν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi A3 Sportback 40 TFSI e: Mας βάζει στην… πρίζα!
Audi: 7+1 απαντήσεις για την αυτόνομη οδήγηση
Audi: Αυτό θα μπορούσε να είναι το Urbansphere… παραγωγής