Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια μάρκα σάρωσε σε λιανική και εταιρικά τον Οκτώβριο;

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια μάρκα σάρωσε σε λιανική και εταιρικά τον Οκτώβριο;

ΝΕΑ

Ποια μάρκα σάρωσε σε λιανική και εταιρικά τον Οκτώβριο;

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία κατάφερε να κατακτήσει τους ιδιώτες καταναλωτές όσο και τους εταιρικούς χρήστες αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα της Peugeot, της Toyota και της Dacia ξεχώρισαν για τις αυξημένες επιδόσεις που σημείωσαν τον δέκατο μήνα του 2022. Ωστόσο, τον Οκτώβριο το πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις λιανικής δεν προέρχονταν από την εταιρεία με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στις εταιρικές πωλήσεις όμως στις επόμενες θέσεις καταγράφονται σημαντικές ανατροπές και εκπλήξεις.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο για τον μήνα Οκτώβριο ήταν το Peugeot 208 με πάνω από 530 ταξινομήσεις, στην δεύτερη θέση το Toyota Yaris με 490 μονάδες και την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Peugeot 3008  με πάνω από 250 αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια ακολουθούν το Dacia Sandero, το Toyota Yaris Cross, το Hyundai i20, το Volvo XC40, το Toyota Corolla, το Dacia Duster και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει το Renault Clio.

Advertisement

Γαλλική επέλαση στα εταιρικά ΙΧ

Πέραν των καταναλωτών της λιανικής στις εταιρικές πωλήσεις φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr, πως το Peugeot 208 αναδείχθηκε πρώτο ξεπερνώντας τις 460 πωλήσεις ακολουθούμενο από το Peugeot 3008 με 204 μονάδες, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Toyota Yaris με πάνω από 165 αυτοκίνητα.

Advertisement

Στη συνέχεια ακολουθούν το Volvo XC40, το Renault Clio, το Ford Fiesta, η BMW X2, το Peugeot 308, το Fiat Tipo και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η BMW σειρά 1.

Όσον αφορά στις μάρκες που επέλεξαν οι εταιρικοί χρήστες στην πρώτη θέση βρέθηκε η Peugeot με πάνω από 815 μονάδες και ακολουθούν η BMW με πάνω από 310 οχήματα, η Toyota (πάνω από 305 ΙΧ), η Mercedes-Benz (πάνω από 300 μονάδες), η Citroen (πάνω από 255 μονάδες), η Ford (πάνω από 240 ΙΧ), η Renault (πάνω από 240 μονάδες), η Fiat (πάνω από 205 ΙΧ), η VW (200 οχήματα) και η Volvo (πάνω από 200 οχήματα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτές τις μάρκες προτίμησαν οι Έλληνες τον Οκτώβριο!
Τι καύσιμο επέλεξαν οι Έλληνες στα νέα τους ΙΧ τον Οκτώβριο;
H Peugeot ετοιμάζεται για «επίθεση» ηλεκτρικών το 2023

Advertisement