Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια καινούργια Opel θα δούμε το 2024;

Ελλάδα 6:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια καινούργια Opel θα δούμε το 2024;

ΝΕΑ

Ποια καινούργια Opel θα δούμε το 2024;

ΝΕΑ

Η Opel επιβεβαίωσε αυτό που ως τώρα ήταν κοινό μυστικό και αφορά σε δύο από τα μοντέλα της γκάμας της.

Advertisement
Advertisement

Η κινητικότητα των ανθρώπων της Opel αναφορικά με την εξέλιξη των καινούργιων μοντέλων της είναι έντονη και γίνεται σε εντατικότερο βαθμό σε σχέση με το παρελθόν.

Υπό τη σκέπη του Ομίλου Stellantis -και με τη δυνατότητα χρήσης της τεχνολογικής φαρέτρας που αυτός διαθέτει- στη γερμανική εταιρεία έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ευκολότερα τα σχέδιά τους.

Αυτή τη φορά, η διαδικασία έχει να κάνει με τα καινούργια Crossland και Grandland, δηλαδή τα crossover μοντέλα της. Τους τελευταίους μήνες εμφανίζονται στον δρόμο πρωτότυπα με τα οποία η Opel κάνει δοκιμές εξέλιξης για «κάποια» νέα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες που αφορούσαν σε αυτά έδειχναν ότι πρόκειται για την καινούργια γενιά τόσο του Crossland όσο και του Grandland. Από τη γερμανική εταιρεία δεν επιβεβαιωνόταν ούτε διαψευδόταν κάτι σχετικό. Όμως, πλέον, τα στελέχη της παραδέχτηκαν ότι πρόκειται για τα νέα μοντέλα.

Αυτά πρόκειται να παρουσιαστούν επίσημα εντός του 2024, σύμφωνα με την εταιρεία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε εκπρόσωπός της, το καινούργιο Crossland θα διατίθεται τόσο με θερμικό κινητήρα (είτε μόνο με βενζινοκινητήρα είτε με ήπιας υβριδικής διάταξης σύστημα) όσο και σε αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση. Αντιθέτως, το νέο Grandland θα είναι μόνο αμιγώς ηλεκτρικό.

Advertisement

Βάσει όσων έγιναν γνωστά, το καινούργιο Crossland θα βασίζεται στην πλατφόρμα «CMP» («Common Modular Platform») όπως και στην «e-CMP», την εκδοχή της η οποία προορίζεται για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα του Ομίλου Stellantis (άρα και της Opel).

Ωστόσο, το καινούργιο Grandland θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «STLA Medium». Η Opel έχει ανακοινώσει ότι θέλει να γίνει ένας κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών καινούργιων αυτοκινήτων έως το 2028, τουλάχιστον γι’ αυτά που προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά. Ως το τέλος της χρονιάς, συνολικά, θα έχει στην γκάμα της 18 εξηλεκτρισμένα και αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ηλεκτρική «καταιγίδα» για την Opel
Η μεγάλη ευκαιρία για Opel Grandland
Δοκιμή: Opel Crossland 1.2 Turbo 130 PS Auto