Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η σπάνια Miura που εμφανίστηκε στη Lamborghini Athens;

Ελλάδα 18:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η σπάνια Miura που εμφανίστηκε στη Lamborghini Athens;

ΝΕΑ

Ποια είναι η σπάνια Miura που εμφανίστηκε στη Lamborghini Athens;

ΝΕΑ

Θεωρείται ως μία από τις καλύτερα διατηρημένες στον κόσμο, η αξία της κοστολογείται σε 7ψήφιο νούμερο και ανήκει σε Έλληνα Συλλέκτη…

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini Miura είναι ένα από τα πιο σπάνια αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει στον κόσμο και αυτό διότι έχει παραχθεί σε πολύ περιορισμένο αριθμό μονάδων την περίοδο 1966 – 1973. Το ιταλικό super car ήταν το ταχύτερο σπορ αυτοκίνητο παραγωγής της εποχής του και όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1964 κατάφερε να κλέψει την παράσταση και να τραβήξει πάνω του, το ενδιαφέρον των αγοραστών.

Η ονομασία Miura έχει προέλθει από έναν διάσημο Ισπανό εκτροφέα ταυρομαχιών και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, συνολικά έχουν παραχθεί 763 μονάδες (επιπλέον έχουν κατασκευαστεί και μεμονωμένες εκδόσεις) σε τρεις εκδόσεις. Η Miura P400 έχει κατασκευαστεί σε 275 μονάδες, η Miura P400S σε 338 και η Miura P400 SV σε 150 μονάδες.

Στην Ελλάδα πολλοί γνωρίζουν την Lamborghini Miura από τον Σταμάτη Κόκοτα που είχε μία στην κατοχή του, καθώς του την είχε δωρίσει ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Για τη συγκεκριμένη (ήταν μία P400) που δεν ήταν σε καλή κατάσταση καθώς ήταν παρατημένη σχεδόν 40 χρόνια, έχουν γραφτεί εκατοντάδες άρθρα. Για όσους δεν το γνωρίζουν πουλήθηκε σε δημοπρασία στο εξωτερικό το 2012.

Advertisement
Advertisement

Μία στην Ελλάδα και σαν καινούργια

Στην Ελλάδα υπάρχει άλλη μία Lamborghini Miura (άρα η μοναδική αυτή τη στιγμή στη χώρα μας) που έχει στην κατοχή του Έλληνας συλλέκτης. Πρόκειται για την έκδοση SV, την πιο σπάνια και πιο δυνατή Miura «μαζικής» παραγωγής που κατασκεύασε το ιταλικό εργοστάσιο. Η συγκεκριμένη έχει ισχύ 380 ίππους, ροπή 400Nm και από πλευράς επιδόσεων, το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6.6 δευτερόλεπτα με την τελική της ταχύτητα να περιορίζεται στα 276 χλμ./ώρα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «ελληνικό» Lamborghini Miura είναι ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα που υπάρχουν σε όλον τον κόσμο. Ο ιδιοκτήτης του μάλιστα την έχει σε τόσο καλή κατάσταση που όσοι την γνωρίζουν ή την έχουν δει από κοντά αναρωτιούνται αν μόλις βγήκε από τη γραμμή παραγωγής…

Advertisement

Η συγκεκριμένη έχει πορτοκαλί χρώμα και έκανε την εμφάνισή της την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 20023 σε εκδήλωση της Lamborghini Athens που ήταν αφιερωμένη για τα 60 χρόνια της μάρκας. Όπως ήταν αναμενόμενο έκλεψε την παράσταση καθώς σπάνια τέτοιου είδους αυτοκίνητα εμφανίζονται σε εκδηλώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW M2: Καθηλωτική εμπειρία οδήγησης (+video)
Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Toyota GR Yaris;
Το πρώτο «ελληνικό» Suzuki Jimny που μεταμορφώθηκε σε G-Class

Advertisement