Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ποιά είναι η εταιρεία που σαρώνει στις πωλήσεις ηλεκτρικών;

Ελλάδα 9:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιά είναι η εταιρεία που σαρώνει στις πωλήσεις ηλεκτρικών;

Mobility

Ποιά είναι η εταιρεία που σαρώνει στις πωλήσεις ηλεκτρικών;

Mobility

Τα στοιχεία πωλήσεων του πρώτου εξαμήνου του 2021, δείχνουν ξεκάθαρα πως μια είναι η εταιρεία που κάνει τη διαφορά σε επίπεδο αποδοχής από το κοινό και πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Με το Model 3 να έχει ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις, η Tesla δείχνει πως έχει κάνει όλα όσα χρειάζονται για να κερδίσει το κοινό και το κυριότερο, στο σωστό χρόνο.

Η Tesla είναι σε θέση οδηγού στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων κι αυτό επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία των πωλήσεων του πρώτου 6μήνου του 2021, όπου σημειώνεται συνολική αύξηση των αυτοκινήτων του είδους σε ποσοστό 168%. Στην αύξηση αυτή, προσμετρήθηκαν οι πωλήσεις τόσο των αμιγώς ηλεκτρικών, όσο και των plug in υβριδικών, τα οποία έχουν ιδιαίτερη ζήτηση στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά (BEV) και τα plug in υβριδικά (PHEV) που πουλήθηκαν παγκοσμίως, έφτασαν τα 2,65 εκατομμύρια. Κάπως έτσι, το άθροισμα των BEV και των PHEV, έφτασε σε μια αύξηση μεριδίου από το 3% στο 6,3%, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως τα εξηλεκτρισμένα αυτοκίνητα έχουν φτάσει να αποτελούν το 14% της αγοράς στην Ευρώπη.

 

Όλα είναι ρεύμα – Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Advertisement

Αναλυτικότερα, η Tesla προηγείται στις παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων με 386.000 μονάδες (όλα BEV) που παραδόθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, ενώ στη δεύτερη θέση είναι ο Όμιλος Volkswagen που στο ίδιο διάστημα σημείωσε 332.000 πωλήσεις (172.700 BEV και 159.400 PHEV). Η General Motors κατατάσσεται στην τρίτη θέση με 227.000 μονάδες (221.000 BEV), συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 180.000 μίνι-EV από την κοινοπραξία SAIC GM Wuling που αφορά την Κινέζικη αγορά. Το μικρό και πολύ φθηνό (με τιμή εκκίνησης από περίπου 4.000 ευρώ) Wuling Hong Guang είναι best seller στην Κίνα.

Advertisement

Η Κινέζικη αγορά παίζει το ρόλο της και στα νούμερα της Tesla, μια και το Model Y που παράγεται εκεί, «υποστηρίζεται» ιδιαίτερα σε ότι αφορά στους όγκους πωλήσεών του. Σύμφωνα με την Clean Technica η Tesla έχει πλέον «σπάσει» το εκατομμύριο σε πωλήσεις με το Model 3 να σημειώνει 1.031.588 σε όλο τον κόσμο. Το μοντέλο της Tesla είναι επίσης το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο, μια και η Αμερικάνικη εταιρεία έχει ξεπεράσει εδώ και πολύ καιρό τον πρώην ηγέτη της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών, Nissan Leaf.

Η πρόβλεψη από τους ειδικούς για ολόκληρο το 2021, φτάνει τα 6,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αυτά τα στοιχεία δεν θα πρέπει να αποκρύπτουν το γεγονός ότι τα BEV και τα PHEV εξακολουθούν να έχουν ένα ελάχιστο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά επιβατικών αυτοκινήτων. Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, πως η «ανατροπή» των δεδομένων με την επικράτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην παγκόσμια αγορά, δεν είναι κάτι που αναμένεται να συμβεί σύντομα.

Advertisement

Το σύνολο των οχημάτων που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο, υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 1,5 δισεκατομμύρια και μέχρι να ολοκληρωθεί η διάθεση των «συμβατικών» μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, το νούμερο αυτό θα υπερβεί τα 2 δισεκατομμύρια. Οπότε, η πρόοδος στις πωλήσεις των ηλεκτρικών (BEV και PHEV) σε επίπεδο πωλήσεων, θα αργήσει ακόμα αρκετά για να «πάρουν» κεφάλι και να αποτελούν την πλειοψηφία στους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα είναι ρεύμα – Ερχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Νέα αναβολή για το λανσάρισμα του νέου Tesla Roadster
Καραμπόλα με πρωταγωνιστές Tesla Model 3 και περιπολικό
VW ID.4: Πληθώρα εκδόσεων για μία νέα εμπειρία οδήγησης