Menu
Live η κίνηση | Τιμές Καυσίμων Podcasts | Choice: Πολυτελή

VOLKSWAGEN 2021-1

VW ID.4: Πληθώρα εκδόσεων για μία νέα εμπειρία οδήγησης

  • newsautoteam

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της VW, το ID. 4, φέρνει μία εντελώς καινούργια αίσθηση οδήγησης, με απίστευτες επιδόσεις και έναν πρωτόγνωρο χαρακτήρα premium άνεσης.

To νέο ID.4, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της VW δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την θέληση της γερμανικής εταιρίας να συνεχίσει την παγκόσμια κυριαρχία της και στη νέα εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας. Η VW έχει ήδη αποφασίσει επενδύσεις άνω των 11 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2023, ενώ σκοπεύει να παράγει 1,5 εκατομμύριο ηλεκτρικά μοντέλα σε ετήσια βάση από το 2025 και μετά.

Οι οιωνοί για τη μάρκα είναι πολύ θετικοί: το 2020 η εταιρεία τριπλασίασε τις παραδόσεις πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων και, χάρη στην οικογένεια μοντέλων ID., είναι ήδη ηγέτης της αγοράς ηλεκτροκίνησης σε πολλές χώρες.

Η παρουσίαση του ID.4 είναι κομβικής σημασίας, καθώς είναι ένα αυτοκίνητο που θα πωληθεί σε όλες τις αγορές του κόσμου, αποτελώντας την αιχμή του δόρατος της ηλεκτρικής καθιέρωσης της εταιρίας σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πληθωρική σε πωλήσεις κατηγορία.

Το ID.4 δεν θα είναι ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο μόνο όσον αφορά στη διάθεσή του αλλά και την κατασκευή του. Η παραγωγή στο Zwickau της Γερμανίας και στα εργοστάσια των Anting και Foshan (και τα δύο στην Κίνα) έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή στην Chattanooga των Η.Π.Α. και ένα ακόμα εργοστάσιο στη Γερμανία, στο Emden.

Έχοντας πλέον στις αποσκευές του και τον σημαντικό τίτλο του “Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2021”, το νέο ΙD.4 διατίθεται ήδη στην χώρα μας σε μία αρκετά πλούσια γκάμα εκδόσεων σε απόδοση και εξοπλισμό. Πέρα από τις αρχικές εκδόσεις ID.4 1ST, υπάρχουν πλέον και νέες εκδόσεις, σε πιο προσιτές τιμές που καθιστούν το ID. 4 ιδιαίτερα ελκυστικό σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για τις εκδόσεις Pure και Pure +, με την μπαταρία των 52 kWh και αυτονομία που φτάνει τα 345 χιλιόμετρα. ΤοID.4 Pure, με ισχύ 149 PS (109 kW), καθίσταται πλέον το πιο προσιτό στη γκάμα, με προτεινόμενη λιανική τιμή 31.200 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 37.200 €, επιδότηση 6.000 €).

Οι επιδόσεις του είναι ιδιαίτερα ελκυστικές, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 10,9΄΄ και η τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα. Ο on board φορτιστής είναι των 7,2 kW και η μέγιστη φόρτιση που μπορεί να δεχθεί είναι στα 100 kW σε ρεύμα DC.

Την ίδια στιγμή, το ID.4 Pure +, που διαθέτει το πακέτο Performance για αναβάθμιση της ισχύος στους 170 PS (125 kW), έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 34.283 € (με επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 39.000 €, επιδότηση 4.718 €).

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, η συγκεκριμένη έκδοση φθάνει στα 100 χλμ/ώρα από στάση σε μόλις 9,0΄΄, ενώ η τελική ταχύτητα βρίσκεται και πάλι στα 160 χλμ/ώρα. Ο on board φορτιστής είναι των 7,2 kW και η μέγιστη φόρτιση που μπορεί να δεχθεί είναι στα 100 kW σε ρεύμα DC.

Διαθέσιμη είναι και η έκδοση Pro +, με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh και αυτονομία έως 522 χιλιόμετρα, η οποία χάρη στο πακέτο Performance αποδίδει 204 PS (150 kW). Το ID.4 Pro + έχει προτεινόμενη λιανική τιμή 40.172 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά», αρχική τιμή 45.700 €, επιδότηση 5.528 €). Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ίδια μπαταρία και για περιορισμένο αριθμό οχημάτων, διατίθεται και η έκδοση “Family”, με ιδιαίτερα πλούσιο εξοπλισμό.

Οι επιδόσεις του είναι μοναδικές για την κατηγορία του, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε 8,5΄΄ και η τελική του ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα. Ο on board φορτιστής είναι αναβαθμισμένος στα 11 kW AC και η μέγιστη φόρτιση που μπορεί να δεχθεί είναι στα 125 kW σε ρεύμα DC.

Η γκάμα του μοντέλου κορυφώνεται με τη νέα έκδοση ID.4 GTX η οποία εκφράζει την σπορ διάσταση της VW και στην ηλεκτρική εποχή. Διαθέτει δύο κινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση με συνδυαστική ισχύ 220 kW (299 PS), σπορ χαρακτηριστικά οδήγησης με 0-100 χλμ./ώρα σε 6,2 δευτερόλεπτα, τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα, μπαταρία 77 kWh και αυτονομία έως 480 χλμ. (WLTP).

H τιμή του στα 47.000 ευρώ συμπεριλαμβανόμενης της επιδότησης του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά” κρίνεται ιδιαίτερα ελκυστική με δεδομένη τα κορυφαία σπορ χαρακτηριστικά και μία εντελώς νέα καθηλωτική εμπειρία οδήγησης. Σε κάθε περίπτωση, το νέο ID.4 είναι μία πλήρης πρόταση με μεγάλη γκάμα εκδόσεων και ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρη πρόθεση να συνεχίσει την κυριαρχία της VW στις παγκόσμιες αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
VW ID.4: Η ηλεκτρική επανάσταση στα SUV
VW ID.3: Tο μέλλον είναι ηλεκτρικό και για όλους
Ηλεκτρικό VW με τιμή κάτω από 20 χιλιάδες ευρώ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ