Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ποια ηλεκτρικά «τρέμουν» στο κρύο; (+video)

Ελλάδα 9:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια ηλεκτρικά «τρέμουν» στο κρύο; (+video)

Mobility

Ποια ηλεκτρικά «τρέμουν» στο κρύο; (+video)

Mobility

Σε πολλές περιπτώσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως και σε κάθε άλλη συσκευή με μπαταρία, οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα το κρύο επηρεάζουν την απόδοση και αυτό αποδεικνύεται με σύγκριση σε πραγματικές συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Το Βρετανικό περιοδικό What Car? δοκίμασε συγκριτικά την απόδοση 10 ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε συνθήκες ψύχους.

Στόχος ήταν να φανούν οι διαφορές από την προσδοκώμενη αυτονομία που ανακοινώνει ο κατασκευαστής, στην πραγματική που βλέπει ο μέσος χρήστης στο δρόμο. Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά για πολλά από τα αυτοκίνητα της δοκιμής, με μεγαλύτερη «έκπληξη» την επίδοση των Porsche Taycan και Mustang Mach-E, που όπως αποδείχτηκε, στο κρύο εμφανίζουν μικρότερηαυτονομία, με διαφορά που ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

Ξεκινώντας με μια πλήρη φόρτιση, κάθε αυτοκίνητο οδηγήθηκε κάνοντας πολλές επαναλήψεις μιας διαδρομής 24 χιλιομέτρων, σε ένα πρώην πεδίο δοκιμών της GM στο Bedfordshire και προσέφερε πραγματικά μικτές συνθήκες κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα. Η ίδια διαδικασία είχε πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, έτσι ώστε να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία που να αφορούν στο πόσο επηρεάζεται η απόδοση από τις καιρικές συνθήκες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota “Beyond Zero”: Το όραμα για έναν καθαρό πλανήτη
Η Geely αλλάζει μπαταρίες μέχρι και στις μπετονιέρες
Μήπως είναι το ασβέστιο η λύση για τις μπαταρίες;