Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρεία ξέμεινε από… σήματα;

Ελλάδα 9:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρεία ξέμεινε από… σήματα;

ΝΕΑ

Ποια εταιρεία ξέμεινε από… σήματα;

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι ελλείψεις περιλαμβάνουν επίσης και τις πινακίδες που χρησιμοποιεί η εταιρεία στις οποίες αναγράφονται η μάρκα και το μοντέλο…

Advertisement
Advertisement

Οι ελλείψεις που καταγράφονται στην εφοδιαστική αλυσίδα στην αυτοκινητοβιομηχανία είναι συνεχείς και εναλλάσσονται. Η Ford φαίνεται ότι έπεσε και αυτή θύμα της συγκεκριμένης κρίσης καθώς δεν μπορεί να βρει τα μπλε εμπορικά σήματα με το λογότυπό της που τοποθετούνται στις μάσκες των μοντέλων της.

Το αποτέλεσμα θα είναι η συγκεκριμένη έλλειψη είτε να προκαλέσει περαιτέρω καθυστερήσεις στις παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων είτε να τα καταργήσει και να βρει κάποιο άλλο τρόπο αναγραφής της μάρκας στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι ελλείψεις δεν περιλαμβάνουν μόνο τα σήματα, αλλά και τις πινακίδες (ταμπελάκια) που χρησιμοποιεί η εταιρεία για να καθορίσει τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματος στο οποίο είναι τοποθετημένα.

Η εταιρεία ανέφερε το πρόβλημα για πρώτη φορά δημόσια σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC.

Advertisement

Η έλλειψη σημάτων σηματοδοτεί το τελευταίο σε μια μακρά σειρά ζητημάτων της εφοδιαστικής αλυσίδας που η Ford, καθώς και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, έχουν υποστεί από την έναρξη της πανδημίας του Covid αλλά και του πολέμου μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας.

Η Tribar Technologies είναι το όνομα της εταιρείας που κατασκευάζει τα σήματα για τη Ford αναγκάστηκε να περιορίσει τις δραστηριότητές της, από τον Αύγουστο, καθώς οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές διαπίστωσαν παρανομίες στην λειτουργία της.

Advertisement

Τα νέα έρχονται λίγες μέρες αφότου αναφέραμε ότι η Ford ανέμενε 1 δισεκατομμύριο δολάρια επιπλέον κόστος το τρίτο τρίμηνο του 2022 ως αποτέλεσμα «πληθωρισμού και ζητημάτων εφοδιαστικής αλυσίδας».

Η εταιρεία ταλαιπωρείται λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών που έχουν επηρεάσει από 40.000 έως 45.000 οχήματα. Τα μοντέλα που επηρεάζονται είναι κυρίως «φορτηγά και SUV υψηλού περιθωρίου κέρδους».

Σύμφωνα με το τον Ξένο Τύπο, η Ford αναμένει να έχει “μεγαλύτερο από τον προγραμματισμένο” αριθμό οχημάτων που θα συναρμολογηθούν αλλά θα περιμένουν ανταλλακτικά στο τέλος του τρίτου τριμήνου λόγω ελλείψεων εφοδιασμού.

Advertisement

Η Ford επισημαίνει ότι θα πρέπει να είναι σε θέση να ολοκληρώσει και να παραδώσει τα οχήματα μέχρι το 4ο τρίμηνο και ότι εξακολουθεί να υπολογίζει 11,5 έως 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε προσαρμοσμένο EBIT για το 2022…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προειδοποιούν για ελλείψεις σε βενζίνη και diesel…
Πρόβλεψη σοκ: Έως το 2025 οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς
Γιατί τα τζάμια είναι ο νέος εφιάλτης των εταιριών;