Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι ελλείψεις επηρεάζουν την παραγωγή του Ford Fiesta

Ελλάδα 14:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ελλείψεις επηρεάζουν την παραγωγή του Ford Fiesta

ΝΕΑ

Οι ελλείψεις επηρεάζουν την παραγωγή του Ford Fiesta

ΝΕΑ

Κανένας κατασκευαστής δεν μένει ανεπηρέαστος από τη στενότητα στα τσιπ και σε βασικές πρώτες ύλες.

Advertisement
Advertisement

ΟΙ ελλείψεις έχουν επηρεάσει αρκετά την παραγωγική δραστηριότητα της Ford, με το εργοστάσιο της Κολωνίας στην ουσία να υπολειτουργεί μέχρι το Πάσχα.

Επίσης τον περασμένο Οκτώβριο είχε διακοπεί η παραγωγή στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γερμανία για έναν ολόκληρο μήνα, ενώ το λανσάρισμα του Fiesta ST στην Αυστραλία πήγε αρκετά πίσω από τον αρχικό προγραμματισμό του. Σα να μην έφθαναν όλα αυτά ήρθε μια νέα εξέλιξη να επηρεάσει τη γραμμή παραγωγής του Fiesta.

Οι μεγάλες ελλείψεις σε ημιαγωγούς, οι υψηλές τιμές των μετάλλων και πρόσφατα η εισβολή στην Ουκρανία δημιούργησαν αλυσιδωτά προβλήματα. Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Κολωνίας δεν έχουν αντικείμενο εργασίας χωρίς ανταλλακτικά και ως εκ τούτου, η Ford προτιμά να διακόψει εντελώς την παραγωγή για λιγότερο από ένα μήνα, ή έστω να λειτουργεί με μέρος του προσωπικού της.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά η αιτία είναι η έλλειψη σε πλεξούδες καλωδιώσεων, οι οποίες κατασκευάζονται κυρίως από βιομηχανίες που δρουν στην Ουκρανία όπως η Leoni. Ο πόλεμος έχει προκαλέσει τη διακοπή λειτουργία σε όλα τα εργοστάσια και μονάχα οι γραμμές παραγωγής που λειτουργούν εκτός Ουκρανίας μπορούν να καλύψουν μέρος των παραγγελιών όλων των κατασκευαστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ουκρανία: Οι εταιρείες ψάχνουν να καλύψουν παραγωγές
Η κρίση στην Ουκρανία προκαλεί διακοπές στις γραμμές παραγωγής
Ουκρανία: Ανθρωπιστική Βοήθεια από τον Όμιλο Σαρακάκη