Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Tesla έχει θέματα από την παραγωγή μέχρι το ρατσισμό

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Tesla έχει θέματα από την παραγωγή μέχρι το ρατσισμό

ΝΕΑ

H Tesla έχει θέματα από την παραγωγή μέχρι το ρατσισμό

ΝΕΑ

Περισσότεροι από δώδεκα υπάλληλοι μήνυσαν την Tesla για ρατσιστική συμπεριφορά, την ώρα που μια σειρά προβλημάτων προκαλούν την παύση της παραγωγής στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Βερολίνο, ]για δύο εβδομάδες.

Advertisement
Advertisement

Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες για τον Elon Musk και την εταιρεία του, όπως φαίνεται τώρα έχει να αντιμετωπίσει και πρακτικά προβλήματα με την αλυσίδα τροφοδοσίας.

Περισσότεροι από δώδεκα νυν και πρώην υπάλληλοι της Tesla φέρεται να αντιμετώπισαν ρατσιστική κακοποίηση και παρενόχληση στα εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, έτσι όπως αποκαλύπτει μια νέα αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Καλιφόρνια. Οι μηνυτές κάνουν λόγο για ρατσιστικά σχόλια και ανάλογη συμπεριφορά από συναδέλφους, διευθυντές και υπαλλήλους του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν το εργοστάσιο Fremont της Tesla στην Καλιφόρνια, όπου έχουν καταγραφεί περιστατικά με τη χρήση της λέξης «νέγρος», συνδυασμένη με αναφορές στη σκλαβιά και τις φυτείες, ενώ όπως υποστηρίζουν οι μηνυτές, τα σεξουαλικά σχόλια ήταν συχνά και οι τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας της Tesla περιλαμβάνουν κραυγαλέα, ανοιχτά και απεριόριστα φυλετικές διακρίσεις.

Η Tesla αντιμετωπίζει τουλάχιστον 12 αγωγές φυλετικών διακρίσεων ή σεξουαλικών παρενοχλήσεων, μια από αυτές τις αγωγές είναι και εκείνη ενός υπαλλήλου που υποβαθμίστηκε αφού νόσησε από COVID. Αξίζει να σημειωθεί, πως ένας υπάλληλος που εργαζόταν στις αποθήκες της εταιρείας, κινήθηκε νομικά εναντίον της Tesla γιατί είχε δεχτεί ρατσιστικές επιθέσεις μέσα στις εγκαταστάσεις της στην Καλιφόρνια. Και έλαβε ως αποζημίωση από το δικαστήριο, ποσό της τάξης των 133 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement

Από την άλλη μεριά, στην Ευρώπη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι κατασκευαστές φαίνεται πως έκαναν την εμφάνισή τους και στο Gigafactory του Βερολίνου. Αρχικά ήταν κάποια θέματα με τον ποιοτικό έλεγχο που οδηγούσε σε μεγάλες καθυστερήσεις τις παραδόσεις των αυτοκινήτων. Στη συνέχεια, με απόφαση του Elon Musk, η παραγωγή στις αρχές Ιουλίου σταμάτησε. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για κάποια προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα του εργοστασίου, ενώ η παύση αυτή, αναμένεται να κρατήσει περίπου δύο εβδομάδες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί καθυστερεί η παραγωγή της Tesla στην Γερμανία;
Tesla Model Y: Επιπλέον δύναμη τέλος
Ξεκινάει διαφημίσεις η Tesla…