Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 5008: Πολυτελές και 7θέσιο

Ελλάδα 2:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 5008: Πολυτελές και 7θέσιο

ΝΕΑ

Peugeot 5008: Πολυτελές και 7θέσιο

ΝΕΑ

Η Peugeot μέσω του 7θέσιου 5008 προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μετακίνησης συνδυάζοντας την έξυπνη πρακτικότητα με την εκλεπτυσμένη άνεση.

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το ανανεωμένο Peugeot 5008 ξεχώρισε για το επιβλητικό του στυλ, την άνεση και την πολυτέλεια. Ένα από τα σημεία που εκτίμησε περισσότερο το κοινό των τεσσάρων τροχών είναι η πολύ έξυπνη σχεδιαστική προσέγγιση των Γάλλων σχεδιαστών οι οποίοι θέλησαν να «κρύψουν» τις μεγάλες διαστάσεις του μοντέλου, χωρίς να χάνουν ούτε χιλιοστό από τους άνετους χώρους στο εσωτερικό.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 5008 είναι από τα πιο «μικρά» σε διαστάσεις μοντέλα της κατηγορίας των μεγάλων SUV (D-SUV) κάτι που σίγουρα δεν είναι αρνητικό, ιδιαίτερα όταν ψάχνεις χώρο στάθμευσης. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό της Peugeot ο οποίος χρησιμοποιεί πολύ έξυπνες οπτικές λύσεις σε όλα τα σημεία του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Παρά τις μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις του, όταν κοιτάξει κανείς το εσωτερικό του 5008 θα πειστεί εύκολα πως πρόκειται για ένα πολύ ευρύχωρο όχημα. Είναι ικανό εύκολα να φιλοξενήσει επτά ενήλικους επιβάτες και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση, έχοντας μια ισορροπημένη εσωτερική διαμόρφωση. Σημαντικό στοιχείο είναι τα ανεξάρτητα καθίσματα σε όλες τις σειρές τα οποία προσφέρουν εξαιρετική άνεση και ευκολία διαμόρφωσης με μεγάλο εύρος μετακίνησης.

Για να κάνει ακόμα πιο εύκολη τη ζωή των επιβατών η Peugeot έχει τοποθετήσει ειδικά σχεδιασμένα καθίσματα με την ιδανική στήριξη και επιλογή λειτουργίας μασάζ 8 σημείων. Παράλληλα, τα υλικά και το φινίρισμα είναι τόσο υψηλού επιπέδου που δεν αφήνουν ασυγκίνητο κανέναν τοποθετώντας το 5008 στην premium πλευρά της μετακίνησης.

Advertisement

Το 7θέσιο Peugeot 5008 είναι σχεδιασμένο για τον σύγχρονο οικογενειάρχη ο οποίος θα ξεγνοιάσει μια και καλή από τον πονοκέφαλο της ευρυχωρίας. Με 7 θέσεις επιβατών μπορεί να κανονίσει εύκολα το ταξίδι όλης της οικογένειάς του και να μην ασχοληθεί με το αν χωράνε οι αποσκευές ή όχι. Άλλωστε το πορτμπαγκάζ χωρητικότητας από 780 λίτρων (πάνω από 2.000 λίτρα με πεσμένα τα καθίσματα) δύσκολα θα εξαντληθεί. Παράλληλα ο οδηγός μπορεί να μεταφέρει αντικείμενα μήκους 3,2 μέτρων χάρη στη δυνατότητα αναδίπλωσης και του καθίσματος του συνοδηγού.

Advertisement

Αν σε όλες αυτές τις ανέσεις προσθέσουμε και τα συστήματα ασφάλειας με τα οποία είναι εξοπλισμένο το 5008 τότε έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πιο ολοκληρωμένα SUV της αγοράς. Η Peugeot έχει εξοπλίσει το 5008 με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης όπως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών, ποδηλάτων και αυτοκινήτων, σύστημα ελέγχου τυφλού σημείου και αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας.

Επιπλέον το Peugeot 5008 διαθέτει το σύστημα Advanced Grip Control το οποίο αυξάνει τις δυνατότητες κίνησης του αυτοκινήτου σε πολλαπλά τερέν. Ακόμα και κάμερα υπερύθρων για βελτίωση της ορατότητας τη νύχτα διαθέτει το 5008, ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Drive Assist Plus με Adaptive Cruise Control και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.

Advertisement

Η λέξη άνεση με το Peugeot 5008 αποκτά διαφορετικό νόημα χάρη στην έξυπνη και τολμηρή του σχεδίαση. Για μια ακόμα φορά οι Γάλλοι πέτυχαν μια απίστευτη ισορροπία ανάμεσα στην πολυτέλεια και την πρακτικότητα χαρίζοντας το κοινό ένα στιλάτο, ευρύχωρο και αποτελεσματικό 7θέσιο. Οι τιμές του νέου Peugeot 5008 ξεκινούν από τις 41.500 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα σχεδιαστική εικόνα της Peugeot (+video)
Λεπτομέρειες από το πρωτότυπο Peugeot Inception (+video)
Peugeot 208: Μonsieur Comfortable