Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Peugeot 208: Μonsieur Comfortable

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Peugeot 208: Μonsieur Comfortable

ΝΕΑ

Peugeot 208: Μonsieur Comfortable

ΝΕΑ

Το Peugeot 208 δεν είναι απλά ένα φινετσάτο supermini, είναι ένα άνετο και οικονομικό μέσο καθημερινής μετακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Όταν οι συζητήσεις περί αυτοκινήτων φτάνει στην κατηγορία supermini το πρώτο όνομα που φτάνει τα χείλη των περισσοτέρων είναι 208. Φυσικά, τίποτα δεν είναι τυχαίο καθώς το μικρό μοντέλο της Peugeot είναι τόσο προσεγμένο στον σχεδιαστικό τομέα που ξεχωρίζει με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας.

Έχοντας κατακτήσει με το σπαθί της την κορυφή σε ποιότητα και εμφάνιση, η Peugeot δεν παρέλειψε να ασχοληθεί με πιο ανθρωποκεντρικά ζητήματα όσον αφορά τις καθημερινές μετακινήσεις και την πρακτικότητα στο 208. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο σχεδιασμός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου έγινε από μια έμπειρη σχεδιαστική ομάδα προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη δυνατή άνεση, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στο στυλ και την ποιότητα.

Advertisement
Advertisement

Μπαίνοντας κανείς στο εσωτερικό του νέου Peugeot 208 αντιλαμβάνεται άμεσα τη διαφορετικότητα της κατασκευής. Οι Γάλλοι έχουν φροντίσει να κάνουν μακρύτερο και φαρδύτερο το αυτοκίνητο μόνο όμως στα σημεία που βοηθούν την πρακτικότητα και κερδίζουν έξυπνους χώρους για τους επιβάτες.

Τα καθίσματα είναι προσεκτικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν μέγιστη άνεση, ενώ χάρη στις πολλαπλές ρυθμίσεις μπορούν να έρθουν ακριβώς στα μέτρα του κάθε οδηγού. Οι επενδύσεις είναι κομψές με ποιοτικά υλικά, ενώ όπου κι αν γυρίσεις το βλέμμα σου θα διαπιστώσεις στιβαρή συναρμολόγηση και ανθεκτικότητα.

Advertisement

Στα εμπρός καθίσματα, τόσο ο οδηγός, όσο και ο συνοδηγός απολαμβάνουν την άνεση από τα 1.392 χιλιοστά πλάτους από πόρτα σε πόρτα, ενώ η απόσταση από το κάθισμα στην οροφή φτάνει τα 886 χιλιοστά. Αντίστοιχα, οι πίσω επιβάτες κάθονται πολύ άνετα χάρη στο χώρο των γονάτων που φτάνει τα 239 χιλιοστά, ενώ το πλάτος αγγίζει τα 1.350 χιλιοστά. Επιπλέον, το Peugeot 208 διαθέτει έναν ικανό χώρο αποσκευών που κυμαίνεται από 366-416 λίτρα για την έκδοση βενζίνης.

Advertisement

Η άνεση σε ένα αυτοκίνητο έχει πολλαπλές ερμηνείες και μία από αυτές είναι να αισθάνεται άνετα και με την κατανάλωση του αυτοκινήτου σου. Η Peugeot έχει φροντίσει με τους κινητήρες PureTech νέας γενιάς να κρατήσει την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα προκειμένου ο οδηγός να απολαμβάνει καθημερινά το αυτοκίνητό του χωρίς άγχος. Στην κορυφαία έκδοση του τρικύλινδρου κινητήρα 1.2 βενζίνης PureTech με τους 130 ίππους η κατανάλωση κυμαίνεται στα 4,4 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες.

Στην έκδοση πετρελαίου με τον 1.5 BlueHDI κινητήρα το Peugeot 208 πετυχαίνει κατανάλωση 3,2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα σε μεικτές συνθήκες παραμένοντας μια από τις πιο οικονομικές επιλογές της αγοράς. Φυσικά, το 208 είναι διαθέσιμο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, το e-208, το οποίο έχει μηδενικούς ρύπους. Η κατανάλωση σε ρεύμα είναι αρκετά χαμηλή και το e-208 μπορεί να διανύσει μέχρι και 340 χιλιόμετρα με την μπαταρία των 50 kWh με μία φόρτιση.

Advertisement

Η Peugeot όταν σχεδίαζε το νέο 208 είχε ξεκαθαρίσει τι θέλει να πετύχει και το αποτέλεσμα την δικαιώνει. Εκτός από την κορυφαία σχεδιαστική στιγμή των Γάλλων σχεδιαστών, η εταιρεία έριξε ιδιαίτερο βάρος στον ποιοτικό χρόνο που θα περνάει ο επιβάτης μέσα στο αυτοκίνητο. Του χάρισε λοιπόν ένα πολύ όμορφο και άνετο εσωτερικό με έξυπνες λύσεις στήριξης και αποθήκευσης, ενώ παράλληλα τον άφησε ξέγνοιαστο να απολαύσει την κάθε διαδρομή χάρη στις αποδοτικές και κυρίως οικονομικές επιλογές συστημάτων κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Peugeot 308: Τεχνολογία και πολυτέλεια «Made in France» (+video)
Peugeot 2008: Στην υπηρεσία του οικογενειάρχη
GALLO S.A: Αναβαθμίζει τα Peugeot συνεργεία της σε one stop shops