Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Περικοπές μέχρι και στις… τουαλέτες από τη Stellantis

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Περικοπές μέχρι και στις… τουαλέτες από τη Stellantis

ΝΕΑ

Περικοπές μέχρι και στις… τουαλέτες από τη Stellantis

ΝΕΑ

Από τη μύγα ξύγκι είναι έτοιμοι να βγάλουν οι διοικούντες της Stellantis –  Μπαίνει λουκέτο σε γραμμή συναρμολόγησης και μειώνονται οι διαθέσιμες τουαλέτες για τους εργαζομένους.

Advertisement
Advertisement

Τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους ο όμιλοι FCA και PSA συγχωνεύθηκαν δημιουργώντας τη Stellantis, την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως.

Θεμελιώδης στόχος της διοίκησης του νεοφυούς ομίλου είναι να αντιμετωπιστεί επιτυχώς μια σειρά από προκλήσεις. Ψηλά στην ατζέντα βρίσκεται η ηλεκτροκίνηση και ο εξορθολογισμός των μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων, οι οποίες αφορούν και την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα του ομίλου.

Μολονότι οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως δεν θα κλείσει κάποιο εργοστάσιο, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν ισχύει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο βωμό της οικονομικής εξυγίανσης θα θυσιαστεί μία από τις δύο γραμμές συναρμολόγησης που βρίσκονται στο εργοστάσιο της Fiat στο Melfi της Ιταλίας και παράγουν τα Jeep Compas & Renegade αλλά και το Fiat 500X.

Advertisement
Advertisement

Προσώρας δεν υπάρχει κάτι επίσημο και όλα θα ξεκαθαρίσουν τον επόμενο μήνα κατόπιν της συνάντησης των διοικούντων του εργοστασίου με τους εκπροσώπους των εργατικών συνδικάτων της μονάδας. Οι τελευταίοι, ωστόσο, υψώνουν κραυγή αγωνίας υπογραμμίζοντας πως «εφόσον μειώσεις την παραγωγική ικανότητα σε ένα εργοστάσιο, είναι πολύ δύσκολο να την αυξήσεις ξανά».

stellantis group

Όπως υποστηρίζει το Reuters, τα εργοστάσια που διατηρεί η Stellantis στην Ιταλία αποτελούν τις πιο ζημιογόνες μονάδες για την οικονομική ευρωστία του ομίλου παγκοσμίως. Ειδικότερα, ο CEO του ομίλου, Carlos Tavares, θεωρεί πως το παραγωγικό κόστος των εργοστασίων στην Ιταλία είναι σχεδόν τετραπλάσιο από το αντίστοιχο των εργοστασίων που εδρεύουν σε Γαλλία και Ισπανία.

Advertisement

Μέσω, λοιπόν, του λουκέτου στη μία εκ των δύο γραμμών παραγωγής, ο όμιλος ευελπιστεί πως θα καταφέρει να εξοικονομεί περισσότερα από 5,9 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Πέρα από τα παραπάνω, η Stellantis φέρεται πως είναι έτοιμη να βγάλει… από το μύγα ξύγκι και δεν διστάζει ακόμα και να μειώσει τον αριθμό των τουαλετών στο εργοστάσιο Mirafiori του Τορίνο. Σημειώνεται πως ήδη έχουν συρρικνωθεί οι βάρδιες που αφορούν τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Advertisement

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να αυξάνονται οι τουαλέτες, μειώνονται», αναφέρει το συνδικάτο του εργοστασίου.

Διαβάστε επίσης:
Peugeot: Πρωτιά στα SUV & Ηλεκτρικά
Οι τιμές των νέων Fiat Tipo και Tipo Cross
Επέκταση εργοστασιακής εγγύησης στα μοντέλα της Fiat Chrysler Automobiles

 

Advertisement