Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Παρίσι 2024»: Η φιλοσοφία κινητικότητας της Toyota

Ελλάδα 15:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Παρίσι 2024»: Η φιλοσοφία κινητικότητας της Toyota

ΝΕΑ

«Παρίσι 2024»: Η φιλοσοφία κινητικότητας της Toyota

ΝΕΑ

Η Toyota, ως ο παγκόσμιος συνεργάτης κινητικότητας της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ/IOC) και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΔΠΕ/IPC), παρουσίασε την δική της φιλοσοφία κινητικότητας για το «Παρίσι 2024».

Advertisement
Advertisement

Η φιλοσοφία ‘Ever Better Mobility for All’ της Toyota βασίζεται στην άποψη ότι η ελευθερία κίνησης είναι θεμελιώδης αρχή για μια κοινωνία που υποστηρίζει τη διαφορετικότητα.

Η Toyota βρίσκεται στη διαδικασία μετάβασης σε μια εταιρεία κινητικότητας και εργάζεται για να ελαχιστοποιήσει τα εμπόδια στην ελεύθερη μετακίνηση όλων, ανεξάρτητα από τις σωματικές ικανότητες του κάθε ατόμου. Με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων αθλητών, προσωπικού και εθελοντών, το ‘Παρίσι 2024’ θα καταδείξει τι μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τη συνεργασία για μια καλύτερη και πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, η Toyota θα παρέχει λύσεις για την εύκολη μετακίνηση όλων. Για τον σκοπό αυτό, θα προσφέρει προϊόντα ατομικής και ομαδικής κινητικότητας που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις μετακινήσεις όλων.

Advertisement
Advertisement

Στο ‘Παρίσι 2024’, η Toyota θα διαθέσει περίπου 250 προσωπικά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία – καθιστά τρίτροχα C+walkS και όρθια τρίτροχα C+walkT. Και τα δύο έχουν μέγιστη ταχύτητα 6 km/h και είναι εξοπλισμένα με συστήματα ανίχνευσης εμπρόσθιων εμποδίων για την ασφάλεια των οδηγών και των γύρω τους. Η καθιστή έκδοση θα είναι διαθέσιμη για αθλητές, διοργανωτές και εθελοντές, ενώ η όρθια έκδοση θα διανεμηθεί στο προσωπικό και τους εθελοντές ώστε να διευκολύνει τις μετακινήσεις τους στους χώρους της διοργάνωσης ‘Παρίσι 2024’.

Για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, η Toyota θα παρέχει επίσης ηλεκτρικά μηχανήματα έλξης αμαξιδίων. Πενήντα εξ αυτών θα είναι διαθέσιμά καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων ‘Παρίσι 2024’ στο χωριό των αθλητών. Επιπλέον 150 θα διατεθούν για την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων παρέχοντας σε αθλητές σε αναπηρικά αμαξίδια εύκολη πρόσβαση για να συμμετάσχουν σε αυτό το μοναδικό γεγονός.

Advertisement

Θέλοντας να εξασφαλίσει μία δίκαιη και εύκολη πρόσβαση σε αυτές τις προσωπικές λύσεις μικρο-κινητικότητας στο Παραολυμπιακό Χωριό, η Toyota θα τις προσφέρει ως μία υπηρεσία κοινόχρηστης κινητικότητας μέσω της εφαρμογής κινητού KINTO Share. Η κοινοχρησία αυτών των προϊόντων θα μεγιστοποιήσει τη χρήση τους από τους αθλητές των Παραολυμπιακών αγώνων και το προσωπικό, καθώς και θα διατηρήσει τις διαδικασίες πιο αποδοτικές.

Εκτός από τις προσωπικές λύσεις μικρο-κινητικότητας, η Toyota θα παρατάξει περίπου 250 αμιγώς ηλεκτρικά Accessible People Movers (APM) με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Βασισμένο στην επιτυχία του στους Αγώνες του Τόκιο 2020, το νέο APM έχει επανασχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Ευρώπη με γνώμονα τη συμπερίληψη.

Advertisement

Η Toyota θα διαθέσει επίσης 150 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα Toyota Proace Verso με μπαταρία που είναι προσβάσιμα σε αναπηρικό αμαξίδιο για να υποστηρίξει την κινητικότητα των μελών της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής οικογένειας. Μετά το ‘Παρίσι 2024’, όλα τα οχήματα θα παραμείνουν στην περιοχή του Παρισιού, όπου θα προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες προσωπικής μετακίνησης σε άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια.

Εκτός από τα οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, η Toyota θα φέρει επίσης περίπου 1.000 υβριδικά (HEV) και plug-in υβριδικά (PHEV) – το κορυφαίο σε πωλήσεις παγκοσμίως RAV4 της Toyota σε εκδόσεις PHEV και HEV, καθώς και τα Toyota Corolla TS, Yaris Cross και Highlander, όλα με υβριδική τεχνολογία.

Advertisement

Πέραν αυτών, ο επίσημος στόλος θα αποκτήσει επιπλέον οχήματα συνδεδεμένα μέσω της υπηρεσίας κοινοχρησίας αυτοκινήτων (car-sharing) KINTO της Toyota. Χάρη στην κοινή χρήση, η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή οικογένεια θα απολαμβάνει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στις μετακινήσεις της.

Συνολικά, η Toyota στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων στους Αγώνες του Παρισιού 2024 κατά 50% σε σύγκριση με εκείνες της προηγούμενης διοργάνωσης. Επιπλέον, σχεδόν το 60% του συνόλου του στόλου της Toyota θα παράγεται στην Ευρώπη, με το 37% στη Γαλλία, συμβάλλοντας στο όραμα για βιώσιμους και αυτάρκεις Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ψήνεται συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά
Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;
Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει ένα Toyota Land Cruiser (+video)