Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ψήνεται συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ψήνεται συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Ψήνεται συνεργασία Toyota-Suzuki στα ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Χωρίς συνεργασίες, τα ηλεκτρικά είναι ακόμα μία πολύ ακριβή υπόθεση. Και οι δύο γιαπωνέζικες εταιρίες αποφασίζουν να πάρουν τα μέτρα τους.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota και η Suzuki φημολογείται ότι θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη ενός compact ηλεκτρικού SUV που θα κυκλοφορήσει το 2025.

Το εγχείρημα αυτό απορρέει από την αυξημένη εστίαση της Toyota στην ηλεκτροκίνηση και την υπάρχουσα συνεργασία της με τη Suzuki, που περιλαμβάνει την αμοιβαία μετατροπή οχημάτων και την ανταλλαγή τεχνολογίας.

Η συνεργασία στοχεύει να αξιοποιήσει την επιτυχία των μικρών ηλεκτρικών οχημάτων στην ιαπωνική αγορά, με σχέδια επέκτασης της διαθεσιμότητάς τους σε παγκόσμιο επίπεδο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Το εικαζόμενο ηλεκτρικό SUV αντλεί έμπνευση από το Toyota bZ Small Crossover Concept, το οποίο παρουσιάστηκε τον Δεκέμβριο του 2021 ως μέρος της πλήρως ηλεκτρικής σειράς bZ (beyond zero) της Toyota.

Αν και συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τις διαστάσεις και τις προδιαγραφές του οχήματος παραμένουν άγνωστες, αναμένεται να είναι compact, κινούμενο σε μέγεθος μεταξύ του Toyota Aygo X και του Toyota Yaris Cross.

Η χρονική στιγμή της συνεργασίας συμπίπτει με την παρουσίαση του έτοιμου για παραγωγή Suzuki eVX, αν και η παραλλαγή της Suzuki αναμένεται να είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος.

Advertisement

Η Suzuki είναι πιθανό να παράγει τη δική της έκδοση του ηλεκτρικού SUV, στοχεύοντας όχι μόνο στην ιαπωνική αγορά, αλλά και σε παγκόσμιες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας.

Οι πιθανοί ανταγωνιστές σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνουν το EV με βάση το Hyundai Casper και το επερχόμενο VW ID.1, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται μίνι καθαρόαιμο Toyota Land Cruiser με 25.000 ευρώ;
Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει ένα Toyota Land Cruiser (+video)
H Toyota εξελίσσει νέες γενιές μπαταριών