Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 50.000 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αυστρία

Ελλάδα 1:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάνω από 50.000 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αυστρία

ΝΕΑ

Πάνω από 50.000 τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αυστρία

ΝΕΑ

Ωστόσο ο αριθμός τους παραμένει αμελητέος καθώς αντιπροσωπεύουν μόλις το 1% του συνόλου των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Για πρώτη φορά, ο αριθμός των καταγεγραμμένων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Αυστρία έχει ξεπεράσει τις 50.000 μονάδες, έχοντας σημειώσει από τις αρχές της χρονιάς αύξηση κατά 13,6%, ενώ έχει δεκαπλασιαστεί από το 2015, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Μεταφορών της Αυστρίας.

Ωστόσο, ο αριθμός των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων παραμένει σχετικά αμελητέος σε σύγκριση με το σύνολο των 5,1 εκατομμυρίων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στη χώρα, με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους, αντιπροσωπεύοντας πρακτικά κάτι λιγότερο από το 1%.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, οι εκπομπές CO2 από ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Αυστρία στο συνολικό τους ισοζύγιο, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής οχημάτων και μπαταριών, είναι κατά μέσο όρο 55% χαμηλότερες από ό, τι από τα αυτοκίνητα diesel και βενζίνης.

Η μετατροπή του στόλου αυτοκινήτων σε οχήματα με κινητήρες χωρίς εκπομπές είναι ένας από τους πυλώνες για τη βελτίωση του κλιματικού αποτυπώματος των συγκοινωνιών, αλλά από μόνη της δεν αρκεί για την επίτευξη των κλιματικών στόχων, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Αυστρίας.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ποια ηλεκτρικά προτιμούν οι Ευρωπαίοι;
Πάνω από 13.000 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Πιο κοντά η φόρτιση εν κινήσει (+video)