Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πάνω από 13.000 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά

Ελλάδα 16:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πάνω από 13.000 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Πάνω από 13.000 οι αιτήσεις στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά

ΝΕΑ

Πρωταθλητές απορρόφησης τα ηλεκτρικά ποδήλατα και ακολουθούν τα δίκυκλα και τα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετική είναι η πορεία που καταγράφουν οι αιτήσεις επιδότησης που κατατίθενται στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα να αποτελούν το βασικό πόλο έλξης των καταναλωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr έως τα μέσα Μαΐου είχαν κατατεθεί 13.025 αιτήσεις εκ των οποίων οι 9.705 (74,51%) αφορούσαν σε ηλεκτρικά ποδήλατα και ακολουθούν τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα με 2.340 αιτήσεις (17,97%), τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με 980 αιτήσεις (7,52%), τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα van με 49 αιτήσεις (0,38%), τα ηλεκτρικά Ταξί με 8 αιτήσεις (0,06%), τα plug-in υβριδικά Ταξί με 3 αιτήσεις (0,03%) και τελευταία τα επαγγελματικά plug-in υβριδικά van με 2 αιτήσεις (0,02%).

Advertisement
Advertisement

Η συνολική απορρόφηση των επιδοτήσεων στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά ανήλθε στα 12,07 εκατ. ευρώ ενώ ο συνολικός τζίρος στην αγορά έχει ξεπεράσει τα 48 εκατ. ευρώ.

Πρωταθλήτρια στην κατάθεση των επιδοτήσεων έχει αναδειχθεί η Αττική και ακολουθούν τα νησιά  και η Θεσσαλονίκη.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το κράτος βάζει…τρικλοποδιά στην ηλεκτροκίνηση

Advertisement

Όσον αφορά στις αιτήσεις για τους φορτιστές έχουν κατατεθεί σε όλες τις Περιφέρειες 233 αιτήσεις εκ των οποίων ποσοστό πάνω από το 55% αφορούν την περιοχή της Αττικής.

Επίσης ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που έχει προκαλέσει το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά αφορά στην απόσυρση παλαιών αυτοκινήτων και δίκυκλων καθώς μέχρι και τα μέσα Μαΐου έχουν οδηγηθεί στα κέντρα Ανακύκλωσης της ΕΔΟΕ 1.173 οχήματα με αποτέλεσμα το 41% των αιτούντων επιδότησης για δίκυκλα και αυτοκίνητα να αποσύρουν κάποιο παλαιό όχημα. Πάντως οι αποσύρσεις δίκυκλων έχουν τα πρωτεία με 961 μονάδες να έχουν οδηγηθεί στα κέντρα Ανακύκλωσης ενώ στα αυτοκίνητα ο αριθμός των αποσύρσεων κυμαίνεται σε 212 μονάδες.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι 7 αλλαγές στο πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά
Έκτακτο! Νέες πληρωμές για το πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά
Peugeot 2008: Σαρωτικό σε πωλήσεις το ελληνικό Car of the Year