Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Από ποιές BMW καταργείται το i;

Ελλάδα 7:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Από ποιές BMW καταργείται το i;

ΝΕΑ

Από ποιές BMW καταργείται το i;

ΝΕΑ

H BMW διαθέτει τα μοντέλα της με όλους τους διαθέσιμους τύπους κινητήρων τους οποίους και προσδιορίζει με ένα συγκεκριμένο γράμμα. 

Advertisement
Advertisement

Παραδοσιακά, η BMW προσδιορίζει τα αυτοκίνητά της με βενζινοκινητήρα με το γράμμα «i» και τα πετρελαιοκίνητα με το γράμμα «d».

Τα τελευταία χρόνια, όπου έχουν προστεθεί στην γκάμα της και τα plug-in υβριδικά, έχει υιοθετήσει και το αντίστοιχο γράμμα «e» για να προσδιορίζει την τεχνολογία κίνησής τους, αλλά και να τα διαχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Με την εφαρμογή τής ηλεκτροκίνησης και τη δημιουργία των αντίστοιχων μοντέλων της, τα στελέχη τής BMW επέλεξαν -επίσης- το γράμμα «i». Αυτό δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο αλλά έχει ήδη την ιστορία του.

Advertisement
Advertisement

Ας μην περιοριζόμαστε στα πρόσφατα (σημ.: τριετίας) αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της αλλά ας θυμηθούμε το πρωτοποριακό i3. Ήταν αυτό που έθεσε τις βάσεις και ώθησε τα στελέχη της να δημιουργήσουν το εταιρικό «παρακλάδι» το οποίο ονόμασαν BMW i.

Πλέον, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της είναι πολλά, συγκριτικά. Επίσης, τα στελέχη τής BMW παραμένουν πιστοί στη φιλοσοφία τους να προσφέρουν τα αυτοκίνητά τους με όλους τους τύπους κινητήρα, καθώς θεωρούν ότι οι θερμικοί θα εξακολουθήσουν να είναι κοντά μας για χρόνια ακόμα.

Advertisement

Υπό αυτό το πρίσμα, έχει αρχίσει μια συζήτηση εντός της εταιρείας για τη μέθοδο προσδιορισμού των βενζινοκίνητων και των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της. Τα πρώτα έχουν το γράμμα «i» στο τέλος της ονομασίας εκάστου αυτών, ενώ τα δεύτερα στην αρχή αυτής (π.χ. 520i, i4 Gran Coupé, αντίστοιχα).

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες από το διαδικτυακό φόρουμ «Bimmer Post», το οποίο είναι πάντα καλά ενημερωμένο για το τι συμβαίνει στην BMW, από την επόμενη χρονιά θα καταργηθεί το γράμμα « από την ονομασία των βενζινοκίνητων εκδόσεων των μοντέλων της.

Αυτό θα ισχύει από τις νέες Σειρά 1 και X3, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο φόρουμ. Πάντως, στις πετρελαιοκίνητες θα εξακολουθήσει να υπάρχει το γράμμα «d» στην ονομασία τους, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα διατηρηθεί ή όχι το «e» στις Plug-in Hybrid.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW ετοιμάζει το δικό της «αγροτικό»;
Οι τιμές της νέας ΒΜW Σειράς 5 στην Ελλάδα
ΒΜW: Το Concept Touring Coupe αποτίνει φόρο τιμής

Advertisement