Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από την ολοκαίνουργια BMW i5

Ελλάδα 10:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώτη γεύση από την ολοκαίνουργια BMW i5

ΝΕΑ

Πρώτη γεύση από την ολοκαίνουργια BMW i5

ΝΕΑ

Διέρρευσε στο Instagram η πρώτη ανεπίσημη εικόνα που μας αποκαλύπτει το πως θα είναι η νέα i5. Δίχως τη μεγάλη μάσκα.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο ηλεκτρικό της Σειράς 5, το i5, απέχει μερικές μέρες από το παγκόσμιο ντεμπούτο του.

Πριν την επίσημη κυκλοφορία του διέρρευσε μια νέα εικόνα του BMW i5 και από την πρώτη ματιά το ηλεκτρικό σεντάν είναι εντυπωσιακό.

Στο ετήσιο συνέδριο της BMW τον Μάρτιο, η αυτοκινητοβιομηχανία έκανε ένα μικρό preview του νέου ηλεκτρικού σεντάν, με τον CEO Oliver Zipse να ισχυρίζεται ότι θα αποτελέσει ένα «πραγματικά μοναδικό σημείο αναφοράς».

Advertisement
Advertisement

Η BMW λέει ότι το i5 θα πάρει την παραδοσιακή του θέση στην γκάμα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ανάμεσα στο i4 και το πολυτελές i7 που κυκλοφόρησε πέρυσι.

Το νέο μοντέλο είναι «πιο δυναμικό και πιο άνετο από ποτέ», με το λειτουργικό σύστημα 8.5 της BMW, την κυρτή οθόνη (που απαντάται επίσης στο ηλεκτρικό SUV iX) και τις ψηφιακές τεχνολογίες συνδεσιμότητας.

Η BMW είχε δώσει teaser εικόνες της i5 τον περασμένο μήνα που δοκιμαζόταν στη νότια Γαλλία.

Advertisement

Μια νέα εικόνα του BMW i5 εμφανίστηκε στα social media μόλις σήμερα, αποκαλύπτοντας τελικά το εμπρός μέρος. Όπως μπορείτε να δείτε, το νέο ηλεκτρικό σεντάν διαθέτει πιο καθαρό μπροστινό μέρος σε αντίθεση με το τυπικό ογκώδες προφίλ BMW που έχουμε συνηθίσει, αν και το καπό εξακολουθεί να φαίνεται αρκετά μακρύ.

Advertisement

Το i5 φαίνεται πιο αεροδυναμικό και πιο λεπτό από το μεγαλύτερο i7 αλλά ενσωματώνει παρόμοια σχεδίαση. Η BMW είπε επίσης ότι θα ενισχύσει το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού (ADAS) του ηλεκτρικού σεντάν με κάμερες υψηλής ανάλυσης, αισθητήρες ραντάρ και άλλο εξελιγμένο λογισμικό.

Το ηλεκτρικό i5 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα αυτόν τον μήνα με την παραγωγή να ξεκινά αυτό το καλοκαίρι και τις παραδόσεις να ακολουθούν τον Οκτώβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H BMW XM στην Ελλάδα – Δείτε τις τιμές
Δείτε τη νέα ταινία δράσης της BMW. Με ηλεκτρικό! (+video)
BMW i5: Πρώτη γεύση από την ηλεκτρική «5άρα» (+video)