Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αυτή είναι η BMW για τη θάλασσα

Ελλάδα 14:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η BMW για τη θάλασσα

Mobility

Αυτή είναι η BMW για τη θάλασσα

Mobility

Το ηλεκτρικό σκάφος «The Icon» ανεβάζει την πολυτέλεια αλλά και την τεχνολογία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της BMW σε νέα επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Το ηλεκτρικό σκάφος που περιγράφεται ως «έτοιμο για παραγωγή», είναι προϊόν της συνεργασίας μεταξύ των BMW και Tyde.

Το «The Icon», είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό και ιδιαίτερα πολυτελές σκάφος 13 μέτρων που δεν παρουσιάζεται απλώς ως μια ακόμα μελέτη σχεδιασμού. Είναι ένα πρωτότυπο σε ψηφιακή μορφή, έτοιμο όμως για παραγωγή, ως υπόδειγμα βιώσιμης κινητικότητας υψηλής ποιότητας. Η τροφοδοσία του με ενέργεια, γίνεται από έξι μπαταρίες.

Advertisement
Advertisement

Οι μπαταρίες αυτές είναι εξελιγμένες από το τμήμα «i» της BMW, έχουν χωρητικότητα 240 kWh και τροφοδοτούν δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 100 kW. Οι BMW και Tyde που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του πρωτότυπου, λένε ότι το «The Icon» έχει αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων και έχει ταχύτητα λειτουργίας 24 κόμβων (44 χλμ./ώρα), τη στιγμή που η τελική του ταχύτητα είναι 30 κόμβοι (56 χλμ./ώρα).

Διαθέτει ένα υδροπτέρυγο εμπνευσμένο από αγώνες γιοτ, προκειμένου να το βοηθήσει να φτάσει σε αυτές τις ταχύτητες, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την απαίτηση ενέργειας έως και 80 τοις εκατό σε σύγκριση με έναν συμβατικό σχεδιασμό. Η θυγατρική του BMW Group «Designworks» σχεδίασε το σκάφος και διαθέτει μια διαφανή δομή που μοιάζει με πρίσμα.

Advertisement

Στο εσωτερικό βρίσκουμε περιστρεφόμενα καθίσματα και ένα ειδικό σύστημα ψυχαγωγίας που βασίζεται σε tablet. Υπάρχει ενσωματωμένο ηχοσύστημα Dolby Atmos και η BMW επανέφερε τον Hans Zimmer, για να συνθέτει ψεύτικους ήχους κινητήρα και ήχους λειτουργίας. Προφανώς δεν υπάρχει αναφορά σε τιμή ή ακόμα και το αν θα παραχθεί ποτέ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσες από τις 500 BMW XM Label Red έχουν πουληθεί στην Ελλάδα;
Ακόμα πιο αυθεντική η νέα BMW R 12 nineT
H BMW XM στην Ελλάδα – Δείτε τις τιμές