Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει το δικό της «αγροτικό»;

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η BMW ετοιμάζει το δικό της «αγροτικό»;

ΝΕΑ

Η BMW ετοιμάζει το δικό της «αγροτικό»;

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρία επιστρέφει σε μία παλιά ιδέα για ένα πολυτελές pick-up. Αυτή τη φορά με ηλεκτροκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Έχοντας παρουσιάσει πριν λίγες ημέρες την νέα Σειρά 5, το αυτοκίνητο που αποτελεί την ραχοκοκαλιά των πωλήσεών της σε όλο τον κόσμο, η BMW έχει πλέον την πολυτέλεια να σκέφτεται την επέκταση της γκάμας της και σε άλλες πολύ ιδιαίτερες κατηγορίες.

Σε μία συνάντηση που έγινε στη Villa D’Este, ο επικεφαλής του τμήματος BMW Design, Domagoj Dukec, δήλωσε ότι έχει στα σχέδιά της και διάφορες νέες αγορές, μεταξύ των οποίων και ένα pick-up.

“Από τότε που βρίσκομαι στην BMW, ο κόσμος πάντα ζητούσε ένα pickup BMW”, αποκάλυψε ο Dukec. Όμως, η κατηγορία των premium pickup είναι μία πολύ δύσκολη κατηγορία, στην οποία απέτυχε ακόμα και η Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes προσπάθησε ως γνωστόν και απέτυχε με ένα πολυτελές pickup, την πολυδιαφημισμένη Χ-Class που είχε τεχνολογία δανεισμένη από τη Nissan, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του το 2017.

Έναν χρόνο αργότερα, η BMW απέκλεισε ουσιαστικά την κατασκευή ενός pick-up, καθώς είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν μόνο λίγες αγορές στον κόσμο που θα μπορούσε να είναι επιτυχημένο ένα πολυτελές pick-up. Ωστόσο, το τοπίο αλλάζει.

Στις ΗΠΑ υπάρχει το Rivian R1T και οι mainstream μάρκες έχουν ανεβάσει το παιχνίδι τους με τα pickup με μοντέλα όπως το Toyota Tundra Capstone, το GMC Sierra 1500 Denali Ultimate και το Ford F-150 Lightning Platinum. Ενώ αναμένεται και το Tesla Cybetruck, έστω και αν πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά.

Advertisement

Ο Dukec δηλώνει ότι ένα τέτοιο πολυτελές pick-up από την BMW έχει προφανώς στόχο μόνο την αγορά των ΗΠΑ. Και όπως φαίνεται επανεξετάσει την θέση της.

Advertisement

Ως εύκολη λύση η BMW θα μπορούσε να επεκτείνει την συνεργασία της με την Toyota δανειζόμενη ως βάση για το δικό της pick-up το επιτυχημένο Toyota Tacoma. Όμως η BMW θα επιθυμούσε κάτι δικό της, με τους δικούς της κανόνες για την οδική συμπεριφορά και την σχεδίαση.

Μέχρι στιγμής, η BMW έχει κάνει μία απόπειρα, παρουσιάζοντας ένα πρωτότυπο pick-up βασισμένο στο Χ7 το 2019. Πάντως αν επιμείνει σε αυτή την θέση της, είναι σχεδόν σίγουρο ότι το νέο “αγροτικό” της θα είναι ηλεκτρικό και θα βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα και την τεχνολογία της νέας εξηλεκτρισμένης X5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε τι βάθος… νερού μπορεί να κινηθεί το Ford Ranger Raptor;
Αυτές είναι οι συμβατικές εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 5
Οι τιμές της νέας ΒΜW Σειράς 5 στην Ελλάδα

Advertisement