Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι διατηρούν την αγορά σε άνοδο

Ελλάδα 6:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ευρωπαίοι διατηρούν την αγορά σε άνοδο

ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι διατηρούν την αγορά σε άνοδο

ΝΕΑ

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αγορά αυτοκινήτου στη Γηραιά Ήπειρο, παραμένει σε τροχιά ανάκαμψης.

Advertisement
Advertisement

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν, σε άλλες περιπτώσεις με γοργούς και σε άλλες με πιο αργούς ρυθμούς, να ανανεώνουν το στόλο των αυτοκινήτων τους.

Τα στοιχεία για την εξέλιξη της αγοράς, κατά τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού (Αύγουστος), επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, με τα μεγαλύτερα ποσοστά να καταγράφονται στις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου.

Η γερμανική αγορά κατέγραψε άνοδο της τάξεως του 37%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία κυμάνθηκαν στο +24%, η Ιταλία στο +12% και η υπόλοιπη Ευρώπη (όπου συμπεριλαμβάνεται και η χώρα μας) σημείωσε άνοδο 10%. Αργά μεν, σταθερά δε.

Advertisement
Advertisement

Παραμένουν στην… πρίζα!

Ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον στοιχείο και σταθερό σημείο αναφοράς, το τελευταίο διάστημα, είναι τι είδος καυσίμου και τι σύστημα μετάδοσης επιλέγουν οι Ευρωπαίοι.

Advertisement

Η βενζίνη (44.3%) παραμένει πρώτη επιλογή, αλλά η τάση της εποχής και η ροπή προς την ηλεκτροκίνηση, ενισχύεται σημαντικά. Είτε μιλάμε για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (21,7%), είτε για υβριδικά (8,9%) ή ακόμα για Plug-in υβριδικά (7,6%), οι νέοι αγοραστές αυτοκινήτων, επιλέγουν τη… σύνδεση στην πρίζα, σε ένα αθροιστικό ποσοστό της τάξεως του 38,2%!

Αντιθέτως, το diesel συνεχίζει την πτωτική του πορεία (15,3%), ενώ ένα μικρό ποσοστό (2.1%) επιλέγει κίνηση με υγραέριο (LPG) ή φυσικό αέριο (CNG).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Fiat Eco Bonus με σημαντικό όφελος
Lamborghini και Ducati σε μια… σύνδεση ασφαλείας (+video)
Το κουπέ Tesla Model 3 θα μπορουσε να ήταν έτσι (+video)