Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτή ανεβάζει την ψυχολογία του Βασιλιά Καρόλου

Ελλάδα 11:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή ανεβάζει την ψυχολογία του Βασιλιά Καρόλου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτή ανεβάζει την ψυχολογία του Βασιλιά Καρόλου

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου Κάρολος, όπως και άλλοι ηγέτες έχουν αυτό το κάτι, που τους ανεβάζει την ψυχολογία ιδιαίτερα στις δύσκολες περιόδους, σαν αυτή που περνάει ο Κάρολος…

Advertisement
Advertisement

Ο Βασιλιάς Κάρολος έχει στα χέρι του αυτό που του δίνει χαρά. Εδώ και χρόνια μάλιστα. Εχοντας το δικό του προσωπικό χώρο, όπως είναι το αυτοκίνητο του καθενός. Και δεν το λέμε απλά εμείς, αλλά και ο ίδιος το έχει τονίσει πολλές φορές.

Ο λόγος για την απίθανη Aston Martin DB6 Volante που διαθέτει από τα 21 χρόνια του!

Η Aston Martin DB6 Volante αποτελεί έναν από τους πιο εμβληματικούς και συλλεκτικούς Πρίγκιπες της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, έχοντας ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των λάτρεων των κλασικών αυτοκινήτων. Ειδικά η έκδοση που διαθέτει ο Βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη λάμψη και αξία σε αυτό το μοντέλο.

Ιστορικό Πλαίσιο

Advertisement
Advertisement

Η Aston Martin DB6 κυκλοφόρησε στην αγορά το 1965 και παραγωγή της συνεχίστηκε μέχρι το 1971. Το Volante, που σημαίνει “πετώντας” στα Ιταλικά, ήταν η ονομασία που χρησιμοποιήθηκε για τις ανοιχτές εκδόσεις των μοντέλων της Aston Martin και ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την εποχή της DB4.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Κινητήρας: Η DB6 Volante φέρει έναν κινητήρα 4.0 λίτρων, εξακύλινδρο σε σειρά, ο οποίος μπορεί να παράγει έως και 282 ίππους (210 kW) και 400 N·m ροπής, επιτρέποντας της να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε περίπου 8 δευτερόλεπτα.
  • Ταχύτητα: Η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι γύρω στα 240 χλμ/ώρα.
  • Σασμάν: Εξοπλιζόταν είτε με μηχανικό σασμάν πέντε ταχυτήτων είτε με αυτόματο τριών ταχυτήτων.
  • Πολυτέλεια και Εσωτερικός Χώρος: Το εσωτερικό της DB6 Volante είναι επενδυμένο με πολυτελή υλικά, όπως δέρμα και ξύλο, ενώ παράλληλα προσφέρει ευρύχωρη διάταξη για τους επιβάτες της.

Μάλιστα προς όφελος του περιβάλλοντος, ο Βασιλιάς Κάρολος έκανε τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην προσωπική του πολυαγαπημένη Aston Martin DB6, προκειμένου να «καίει» βιοκαύσιμο Ε85.

Ο ίδιος, ανέφερε σε συνέντευξή του πως το αυτοκίνητό του χρησιμοποιεί καύσιμο που παράγεται με πρώτες ύλες το κρασί και τα υπολείμματα από τη διαδικασία δημιουργίας τυριού.

Advertisement

Το βιοκαύσιμο E85 είναι ένα μείγμα που αποτελείται από 85 τοις εκατό βιοαιθανόλη και 15 τοις εκατό αμόλυβδης βενζίνης. Η βιοαιθανόλη, προέρχεται κανονικά από ζύμωση φυτικών υλικών όπως το ζαχαροκάλαμο και ο Βασιλιάς Κάρολος δεν διευκρίνισε αν έχει το δικό του εργαστήριο για την παραγωγή του βιοκαυσίμου από κρασί και τυρί- αλλά και ποιοι είμαστε εμείς να αμφισβητήσουμε τα λεγόμενά του;

Advertisement

Σημειώστε, πως η μετατροπή έγινε στο αυτοκίνητο που η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ, έκανε δώρο στον Κάρολο το 1969, στα 21α του γενέθλια και το οποίο διατηρείται –προφανώς- σε άριστη κατάσταση. Μη νομίζετε ωστόσο πως μια τέτοια μετατροπή γίνεται απλά αλλάζοντας τη γραμμή τροφοδοσίας. Χρειάζονται εκτενείς αλλαγές ακόμα και στα μέταλλα του κινητήρα για να μπορούν να αντέξουν τη διαφορετική σύσταση του βιοκαυσίμου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Aston Martin του ενός εκατομμυρίου… με άρωμα David Beckham
Δικτάτορας για μία ημέρα με την Aston Martin Lagonda του Saddam Hussein
Το νέο Renault Megane θα είναι ηλεκτρικό