Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Aston Martin του ενός εκατομμυρίου… με άρωμα David Beckham

Ελλάδα 4:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Aston Martin του ενός εκατομμυρίου… με άρωμα David Beckham

ΝΕΑ

Η Aston Martin του ενός εκατομμυρίου… με άρωμα David Beckham

ΝΕΑ

Η βρετανική Lunaz βάζει στο χειρουργείο μια Aston Martin DB6, της χαρίζει ηλεκτρική καρδιά και αξιώνει… μια περιουσία.

Advertisement
Advertisement

Μερίδιο ύψους 10% κατέχει εδώ και λίγους μήνες ο βετεράνος ποδοσφαιρικός αστέρας David Beckham στη βρετανική εταιρεία Lunaz που ειδικεύεται στη μετατροπή εμβληματικών μοντέλων σε αμιγώς ηλεκτρικά.

Η Lunaz στρέφει πάνω της ξανά τα φώτα της δημοσιότητας, παρουσιάζοντας το τελευταίο εξηλεκτρισμένο κομψοτέχνημά της. Πρόκειται για μια μηδενικών ρύπων εκδοχή της κλασικής Aston Martin DB6 που θα προσφερθεί στην αγορά το τρίτο τρίμηνο του 2023, με την τιμή της να ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια (866.000 ευρώ).

Η DB6 θυσιάζει το 4λιτρο 6κύλινδρο σε σειρά μοτέρ της, ενσωματώνοντας μια in-house μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 80 kWh που θα προσφέρει έως και 410 χλμ. αυτονομίας. Πληροφορίες για τον ηλεκτροκινητήρα δεν παρέχονται, αλλά ενδεχομένως θα πρόκειται για την ίδια μονάδα που τοποθετείται στις ηλεκτρικές Rolls-Royce Phantom V και Silver Cloud, αποδίδοντας 380 PS / 701 Nm ροπής.

Advertisement
Advertisement

Δεδομένου ότι η εμφάνιση της DB6 ασκεί μεγάλη γοητεία σε εκατομμύρια petrolheads, η Lunaz δεν αλλοίωσε το σχεδιαστικό DNA του μοντέλου, διατηρώντας την κομψή, τύπου “Kamm ουρά”, τα μεγάλα στρογγυλά φώτα και τις καθαρές πλαϊνές επιφάνειες.

Αναλλοίωτο έμεινε και το εσωτερικό, αν και προστέθηκε air-conditioning και σύγχρονα συστήματα πλοήγησης και πολυμέσων για τη διευκόλυνση των μελλοντικών κατόχων της.

Advertisement

Από την άλλη, όλες οι εξηλεκτρισμένες DB6 υποβλήθηκαν σε κάποιες εξονυχιστικές επεμβάσεις, με χαρακτηριστική αυτή στο πλαίσιο. Το τελευταίο είναι 3D σκαναρισμένο και κατασκευασμένο από μέταλλο, για τις χωροταξικές ανάγκες αντικατάστασης των παραδοσιακών μηχανικών μερών από ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία.

Advertisement

Οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς επεκτείνονται στην ανάρτηση, το τιμόνι και τα φρένα, με φόντο την περαιτέρω βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.

Σημειωτέον ότι η Lunaz έχει καταστεί γνωστή για τις «ηλεκτρικές μετατροπές» μιας σειράς ιδιαίτερα γνωστών αυτοκινήτων, όπως οι Rolls Royce Phantom V, Bentley Continental και το Range Rover classic.

Παράλληλα με την ένταξη του David Beckham στο δυναμικό της, η εταιρεία ανακοίνωσε την ενίσχυση της παραγωγικής της δύναμης και την απορρόφηση 500 επιπλέον άριστα εκπαιδευμένων εργαζομένων, έως το 2024.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχονται πρόσθετοι φόροι για ηλεκτρικά; Πρωτοπόρος η Νορβηγία;
Τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στον κόσμο
Ηλεκτρικά pick-up: Είναι καλοί αναρριχητές; (+video)