Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής: Αυτό είναι το τελευταίο Dodge Challenger!

Ελλάδα 7:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος εποχής: Αυτό είναι το τελευταίο Dodge Challenger!

ΝΕΑ

Τέλος εποχής: Αυτό είναι το τελευταίο Dodge Challenger!

ΝΕΑ

Ο μεγάλος στόχος της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει επιτευχθεί και η τελευταία μονάδα του θρυλικού μοντέλου είναι γεγονός.

Advertisement
Advertisement

Η γραμμή παραγωγής του Dodge Challenger έκλεισε οριστικά λίγο πριν τα Χριστούγεννα και η τελευταία του μονάδα ήταν η πολύ ξεχωριστή έκδοση SRT Demon 170 με το επιθετικό χρώμα Pitch Black. Σημείωση, πως από όταν λανσαρίστηκε τον Μάρτιο, η Dodge έχει κερδίσει κατά κράτος τον ανταγωνισμό στις πωλήσεις.

Η αμερικανική εταιρεία με τεράστια ιστορία στα muscle cars, αποφάσισε ακόμα και αυτήν την τελευταία, πολύ ιδιαίτερη μονάδα του Challenger να μην την κρατήσει για κάποια δική της συλλογή, αλλά να τη διαθέσει στο ευρύ κοινό.

Η έκδοση SRT Demon 170 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο και είναι ομολογουμένως ο νέος βασιλιάς των muscle cars.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος είναι πολύ απλός. Αποδίδει 1.025 ίππους χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 6,2 λίτρων, με καύσιμα E85. Το συγκεκριμένο καύσιμο που ονομάζεται επίσης υπέρ-αιθανόλη, είναι ένα μίγμα από βιοκαύσιμα, αιθανόλη και αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων.

Οι πωλήσεις του Challenger κορυφώθηκαν όπως ήταν λογικό από τότε. Το δημοφιλές muscle car αναδεικνύεται το κορυφαίο της κατηγορίας καθώς τελειώνει το 2023, μετρώντας 35.350 πωλήσεις κατά τη διάρκεια του τελευταίου 4μήνου του έτους. Δεύτερο έρχεται το Ford Mustang με ελάχιστη διαφορά στις 35.315 πωλήσεις.

Advertisement

Φωτογραφίες της τελευταίας μονάδας που βγήκε από το εργοστάσιο του Οντάριο στον Καναδά δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, αλλά ευτυχώς, στα social media αναρτήθηκε η εικόνα του.

Πλέον, η Stellantis επικεντρώνεται στην ηλεκτροκίνηση μέσω όλων των αυτοκινητοβιομηχανιών που έχει υπό την ομπρέλα της.

Advertisement

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Business | Motivation | Technology (@wealth)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έκπληξη! Τα κορυφαία Dodge έρχονται στην Ευρώπη
Η Dodge πουλάει τον Hellephant των 1.025 ίππων μόνο του
Dodge Challenger Black Ghost: Η προτελευταία των ειδικών εκδόσεων